Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Ayre: Stadiumfrågan avgörs inte av CL

Bild till nyheten

Champions League vara eller icke vara för Liverpool kommer inte avgöra stadium frågan för Liverpool säger verkställande direktören Ian Ayre.

Ägarna Fenway Sports Group överväger fortfarande om man ska bygga en helt ny arena i Stanley Park eller om man ska renovera och bygga ut Anfield, det sistnämnda verkar vara favoritvalet.

Liverpool går för andra året i rad mot en säsong utan Champions League fotboll, men efter det att det har bekräftats att Kenny Dalglish har skrivit på ett tre årskontrakt har förväntningarna stigit om att man ska lyckas kvalificera sig nästa säsong.

Men Ayre säger att beslutet om att bygga en ny stadium handlar om att ha en bra finansiell plan, och inte bara strävan efter att kunna ta fler åskådare och avgörs inte av intäkterna från Champions League.

Något som människor har varit väldigt kritiska till är att personer i klubben de senaste åren inte lever upp till det som de lovat,” sa han.

Det huvudsakliga avgörandet kring en ny stadium kommer att vara att hitta ett bra finansiellt upplägg.

Vi vet att även om vi spelar i Champions League eller inte spelar i Champions League så fyller vi vår arena – det är detta som kommer att diktera vår förmåga att bygga en ny arena eller att renovera Anfield.

Det berörs inte av Champions League. Vi vill alla väldigt gärna se att vi spelare i turneringen men det är inte något som kommer att avgöra stadium frågan.”

Bannerbild