Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Ian Ayre tror på en ljus framtid för Liverpool FC

Bild till nyheten

Färske administrerande direktören Ian Ayre är säker på att Liverpool går mot en ljus framtid med Fenway Sports Group som ägare.

"Sammansvetsning är ordet för att beskriva tillståndet i klubben just nu", säger Ayre i en öppenhjärtig intervju i The Times.

"Under de förra ägarna var det alla möjliga former av konflikter. Jag har varit i klubben i nästan fyra år och du kände hela tiden att det låg konflikter och pyrde överallt. Det kunde handla om allt från försäljningssidan till den sportsliga driften, konflikter i styrelserummet eller mellan individuella personer. Sådant är definitivt inte bra för atmosfären och lagandan i en klubb."

"Nu drar alla åt samma håll. Jag känner i alla fall inte tll några konflikter. Förhållandet mellan alla avdelningar är otroligt bra. Jag skulle vilja påstå att det är det bästa jag sett i någon klubb."

Ayre anser att Liverpool FC är ett varumärke i världsklass och att det finns en enorm utvecklingspotential.

"Vi har haft fantastiska framgångar i form av kommersiella intäkter, men ärligt talat finns det mer vi kan göra. Jag har alltid haft tron på att vi är ett av de största varumärken som finns i världen och nästa steg blir att bygga grundmuren för de närmaste tre-fyra åren. Vi har organisationen att klara det och vi har dessutom suverän hjälp från våra sponsorer."

"Det handlar om att jaga intäkter från hela världen och jag tror att det bara finns en handfull klubbar som har möjlighet att göra det med tanke på UEFA:s införande av Financial Fair Play från och med 2013. Vi är en av de största och populäraste klubbarna i världen och det kommer att generera i fler intäkter och klubbens position kommer att förstärkas."

"Ända från starten - och jag haft den stora förmånen att få vara involverad från början - har FSG sagt att de önskar att vinna titlar. Det är något som jag gillar att höra, för när det handlar om Liverpool FC handlar det bara om att sikta mot toppen. FSG har en enorm erfarenhet av sport och de har haft fantastiska framgångar, speciellt med Red Sox. Men de tar inte framgångarna för givet. Dom lyssnar och ställer frågor, något som är väldigt viktigt."

"Ägarna är väldigt imponerande personer. Jag har nyligen återvänt efter ett antal möten i USA, där de bland annat samlade folk från sina olika lag för att samarbeta och dela med sig av erfarenheter. Därför kan vi i Liverpool nu känna att det är tre eller fyra gånger så många många människor som granskar vad vi gör. Vi har en hel armé av folk som jobbar bakom scenen. Troligen fler än i andra klubbar."

"Att bygga grundmuren för framtiden är hemligheten och vi har fått en god start. Jag anser att det första transferfönstret med nya ägarna blev en succé. Den ene av spelarna, Suarez, har varit strålande från start. Den andre, Andy Carroll, visar lovande takter nu när han är tillbaka efter sitt långa skadeuppehåll. Vi hoppas att det fortsätter i den i den stilen", avslutar Ian Ayre.

Källa: The Times, liverpool.no

Bannerbild