Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Gerrard startar välgörenhetsorganisation

Bild till nyheten

Jamie Carragher har sin 23Foundation.
Steven Gerrard vill inte vara sämre och startar nu i likhet med Carra sin egen välgörenhetsorganisation.

Steven Gerrard Foundation, SGF, har som mål att hjälpa barn som har problem på det ena eller det andra sättet. Liverpoolkapteten har i första hand valt ut två föremål som ska få ta del av organisationens medel i uppbyggnadsfasen och dessa är Clair House Hospice och Fairbridge Merseyside.

SGF kommer att samarbeta med ett konsortium för Street Children, CSC, för att samla in pengar både nationellt och internationellt för barn som befinner sig i knipa. I inledningen fokuserar man i första hand på lokala behov i Liverpool.

SGF säger att man vil hjälpa barn och ungdomar som behöver ekonomiskt stöd, på grund av sjukdom, skilsmässor eller funktionsnedsättning. Barn som har hamnat på gatan, på grund av fattigdom, droger eller problem i skolan.

"Det känns fantastiskt att få starta den här organisationen. Pengarna som vi får in kommer att hjälpa tusentals barn till en ljusare framtid både här i Storbrittannien, men också utanför. Jag ser fram emot att samarbeta med våra partners för att bidra till att förbättra barnens tillvaro", säger Steven själv till Liverpool Daily Post.

"Det är med stor glädje som jag går in i det här, för jag vill gärna ge något tillbaka till min stad, som jag älskar. Jag har besökt flera organisationer i Liverpool och de är alla i desperat behov av pengar. Jag känner att jag befinner mig i en position där jag kan bidra till att få in en massa pengar. Jag har uppnått en del framgångar som fotbollsspelare och det här är det minsta jag kan göra."

"Steven är en inspiration för många unga människor. Med sin bakgrund kan han verkligen nå ut till ungdomarna och uppmuntra dom. Vi är otroligt glada över att Fairbridge Merseyside är en av de första hjälporganisationer som han vill stötta", säger Jayne Wilson på Fairbridge Merseyside.

"Steven Gerrard har lyft humöret på alla här på Claire House. Han pratar med barnen och är ivrig att få lära sig mer om vad som händer i vår organisation. Han blev väldigt imponerad över vårt arbete och vi är imponerade av honom", kommenterar Yvonne Cave i Claire House Hospice.

 

Bannerbild