Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Dalglish om Carra, formen och Wigan

Bild till nyheten

Kenny Dalglish passade på att hylla Jamie Carragher på dagens presskonferens.
"Han har ett fantastiskt inflytande på laget och klubben, både på och utanför planen".

Liverpools 33-årige vicekapten gjorde comeback mot Chelsea i söndags och svarade för en insats i världsklass mot Drogba, Anelka och Torres.

"Han var fantastisk och spelade som om han aldrig hade varit borta. Med tanke på sitt långa skadeuppehåll gjorde Carra en enorm insats som orkade fullfölja matchen. Han är oerhört professionell och har förmågan att respektera sin kropp. Han har gjort ett oerhört jobb som kommit tillbaka så tidigt, men även klubbens medicinska stab ska ha credit för det".

"Carra är en enorm tillgång för den här klubben och har stora kvaliteter, både på och vid sidan om planen."

Dalglish var lagkamrat och manager för Alan Hansen och Mark Lawrenson på 80-talet och reportrarna ville förstås veta om han värderar Carra lika högt. 

"Jag anser att Carra definitivt är bättre än Hansen och Lawrenson eftersom han spelar i dag. Dom kan inte spela längre eftersom dom har passerat 50-strecket!"

"Carra är en fantastisk trotjänare och han har varit vår bästa försvarare under många, många år. Vi är glada för att ha honom här och vi är glada över hans enorma engagemang för klubben."

"Carra och Steven är båda otroliga trotjänare för klubben. Det är stort att ha dom här, oavsett om dom spelar eller inte. Men självklart är dom allra bäst när dom är ute på planen och representerar klubben".

"Vi har en trupp som är fullt kapabel till att prestera bra saker på en fotbollsplan och det är vad vi försöker att göra. Vi jobbar på att skapa en stark sammanhållning i gruppen och på att få spelarna att uppfylla och utveckla hela sin potential."

Om lördagens hemmamatch mot Wigan:

"Well, vi har vunnit fyra matcher och vi är på väg åt rätt håll. För några veckor befann vi oss i en position som ingen i klubben ville befinna sig i. Men vi låter inte segrarna stiga oss åt huvudet. Vi måste fortsätta att bygga vidare på dvi har preseterat under de senaste veckorna."

Journalisterna undrade också om Dalglish anser att formtoppen beror på ökat självförtroende och självtillit.

"Jag tror i första hand att det handlar om spelarnas egen vilja och inställning. Sedan vi kom in i bilden har inställningen och attityden varit helt fantastisk."

"Vi uppskattar verkligen deras insats, inställning och den respekt de visar för klubben och mot oss som arbetar med dom varje dag. Ju längre längre vi kan fortsätta i den stilen, desto fler matcher kommer vi att vinna."

Wigan kommer till Anfield med en 4-3-seger över Blackburn den gångna helgen. Trots detta parkerar laget fortfarande bland tabellens tre sista lag.

"Jag tror att de är besviken över att de ligger där de ligger. Wigan har samma problem som alla andra klubbar den här veckan, med spelare som varit på landslagsuppdrag och de väntar också på att höra om någon har blivit skadad. Det är en svår vecka för alla."

"Jag respekterar Wigan och tar ingenting för givet. Vi kommer att få jobba hårt för att vinna matchen. I första hand måste vi se om vårt eget hus och komma väl förberedda till matchen. Det är svårt eftersom vi bara hinner med ett ordentligt träningspass på grund av landslagsuppehållet."

På frågan om han tror att Wigans passningsspel passar Liverpool, svarade Dalglish:

"Du ställs alltid inför olika spelstilar i Premier League och du måste kunna klara av att hantera alla. Vi kommer att vara redo, oavsett hur Wigan väljer att spela."

* Dalglish hyllar klubbens trotjänare.

Bannerbild