Torres kamp för VM

Bild till nyheten Torres kamp för VM
Fernando Torres är mitt inne i sin rehabilitering för hans skadade knä. Nu uttalar sig Liverpools nya medicinske chef Peter Brukner om skadan och Torres framtid.

Det var i returmötet mot Benfica hemma på Anfield som Fernando Torres skadade sitt knä för andra gången denna säsongen. Återigen var det menisken som gick sönder och en andra operation var nödvändig.

Nu befinner sig Torres på Melwood där han kämpar hårt tillsammans med Liverpools medicinska team för att kunna komma tillbaka till fotbollsplanen så snabbt som möjligt.

Peter Brukner är ny chef för Liverpools Medicinska och Sportvetenskapliga avdelning, han tror att Torres kan hinna bli frisk till Spaniens första VM-match mot Schweiz den 16:e juni, men menar att det viktigaste är att spanjoren är fullt återställd till nästa säsong.

“Han gör bra ifrån sig. Han är i behandlingsrummet just nu, precis som han har varit hela dagen.

“Han är verkligen otroligt hängiven till sin rehabilitering, precis som personalen här. Om någon kan återhämta sig från en skada, är det han.

“Man kan inte vara helt säker på något vid denna tidpunkt, om han fortsätter att förbättra sig som han gör, kommer han att vara frisk nog att delta i någon del av VM.

“Om han kommer vara frisk till första matchen eller inte är osäkert. Vi är försiktiga så vi inte skyndar på honom för mycket för vi vill ha den långsiktiga fördelen, men vi är medvetna om att han har det kortsiktiga målet att spela VM.

“Förhoppningsvis kan vi kompromissa mellan de två när han spelar i VM så han är frisk och redo för Liverpool nästa säsong.”

“Han gjorde sin första operation för några månader sen och återhämtade sig ganska bra från det.

“Men sedan i de första minuterna av Benficamatchen här på Anfield, översträckte han sitt knä och skadade det igen.

“Han lyckades ändå göra ett par mål, så även på ett ben är han ganska bra, eller hur?

“Vi kände att till och med efter en period av vila skulle det inte ha läkt ihop av sig själv och det behövde ytterligare en titthålsoperation för att fixa området som gått sönder. Det ger honom möjligheten att återhämta sig fullt och spela, inte bara i VM utan för många år framöver i Liverpool.”

Källa: liverpoolfc.tv


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer