15-årig svensk till Liverpool?

Bild till nyheten 15-årig svensk till Liverpool?
Kristoffer Peterson från division 3 klubben Sävedalens IF kan bli näste svenske talang på Liverpools akademi efter ett lyckat provspel med klubben.

Kristoffer spelar till vardags yttermittfältare i den lilla division tre klubben Sävedalens IF. Tanken var att han till sommaren skulle vidare till en av göteborgsklubbarna.

Hans agent ordnade ett provspel i Liverpool, även om en övergång inte fanns i tankarna då.

Kristoffer berättar: "Jag skulle bara åka dit för att få en erfarenhet och en merit, men så gick det så pass bra där att det har förändrats lite i mina tankar.

"Jag fick spela tre matcher. I den första matchen gjorde jag ett mål och två assist, sedan blev jag mållös i den andra matchen. Jag skulle åka hem på fredagen, men eftersom flygen krånglade blev jag kvar och då ville de att jag skulle stanna kvar och spela en match med Liverpools riktiga lag (U-17) mot Sheffield United. Jag var ensam av alla killarna som provtränade om att få spela den matchen. Där gick det också bra och jag gjorde mål mot Sheffield. Sedan ringde tränarna första dagen när jag kom hem och sa att de ville ha tillbaka mig så snabbt som möjligt."

Astrit Ajdarevic och Alex Kacaniklic har tidigare lämnat Falkenberg respektive Helsingborg för akademin. Astrit lyckades inte ta steget vidare till reservlaget och lämnade klubben förra sommaren för Leicester City. Alex Kacaniklic har den här säsongen tagit steget upp i reservlaget och blivit en viktig kugge för reservlagets manager John McMahon.

Alex fick med sig hela familjen till Merseyside när han flyttade. Samma sak gäller för Kristoffer om flytten blir av.

"Det är ett jävligt stort steg, men när man får en sådan här chans vill man ju ta till vara på den. Mina föräldrar har sagt att de kan tänka sig att flytta med, det är ju ett äventyr för dem också att bo i England. Jag vet inte hur jag gör ännu, det har ju inte ens gått en vecka och just nu är det väl 50-50 hur det blir."

Scouten och rådgivaren Robert Bengtsson Bärkroth bekräftar intresset.

"Vad vi förstår är Liverpool berett att stå för ett helt utbildningspaket, vilket även inkluderar skola och studier."

Källor: Expressen och Fotbollskanalen

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer