– Jag vill bli en startspelare för Liverpool

Bild till nyheten – Jag vill bli en startspelare för Liverpool
Fabio Carvalho ska göra allt för att imponera på den nye tränaren i sommar.

Den 21-årige portugisen hoppas på en fräsch omstart under en ny manager och drömmer fortfarande om att slå sig in i startelvan på Anfield.

– Självklart vill jag ta mig in i laget och bli en startspelare för Liverpool, säger Fabio Carvalho till Echo. Men just nu är jag fullt fokuserad på Hull City och uppflyttning (till Premier League).

Flyger fram i Hull

Halvvägs in i sin första säsong efter övergången från Fulham sommaren 2022 hamnade Carvalho i Jürgen Klopps frysbox och hade svårt att ens ta plats på avbytarbänken. 

I somras kom parterna överens om att den offensive mittfältaren skulle må bättre av att gå på lån för att få värdefull speltid och valet föll på RB Leipzig i Bundesliga.

Men tiden i Tyskland blev en stor besvikelse (Fabio fick bara tre starter och totalt 360 minuter på planen) och lånet avbröts i julas.

I januari fick han en ny chans i Championship-klubben Hull City där det har blivit succé med nio mål och två assist på 19 matcher. Samtliga från start i en central roll som falsk nia. 

Och han har ingalunda gett upp hoppet om en Liverpoolkarriär. När Klopp lämnar klubben i sommar hoppas han få visa upp sig under den nye tränaren, som enligt alla tillförlitliga källor blir Arne Slot från Feyenoord.

– Som jag ser det blir det en nystart. Inte bara för mig utan även för en sådan som Tyler (Morton). Vi måste verkligen greppa chanserna som kommer med båda händerna, säger Fabio.

Kan bara bli bättre

Fabio Carvalho of Hull City celebrates after scoring their first goal to make the score 1-0 during the Sky Bet Championship match between Hull City...

* Carvalho hoppas kunna hjälpa upp Hull till PL via playoff.

– Tyler och jag har pratat en del (om sommaren). Speciellt sedan nyheten om Jürgen kom ut. Vi har snackat om vad som skulle kunna förändras och i slutändan blir det en nystart för oss båda. Vi kommer tillbaka med allt att vinna och inget att förlora. 

– Vi får se hur försäsongen blir och sedan tar vi ett beslut (om min framtid) efter det. Det har varit några höjdpunkter men också några djupa dalar (i Liverpool). Det har varit en inlärningskurva.

– Allt handlar om att lära och att utvecklas. Vi har spelarna jag kan lära mig av, faciliteterna och tränarna.

– Jag är väldigt exalterad inför framtiden. Det har inte gått så bra hittills, men på ett annat sätt är det ändå bra beroende på hur man se det. Det kan bara bli bättre.

🚩

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer