Carra: De Zerbi måste vara ny favorit

Bild till nyheten Carra: De Zerbi måste vara ny favorit
Feyenoords succémanager Arne Slot är bettingbolagens nya favorit att ta över Anfield "hotseat" efter Jürgen Klopp. Men Sky Sports Jamie Carragher har en annan kandidat.

Under måndagen rapporterade The Athletics David Ornstein att Liverpool inte längre ser Sporting Lissabons Ruben Amorim som den självklare kandidaten att efterträda Klopp i sommar. 

Han lade även till att det "är osannolikt" att portugisen kommer att erbjudas jobbet och Ornstein brukar normalt vara väldigt träffsäker med sin information.

Då varken Xabi Alonso eller Julian Nagelsmann heller är aktuella för posten har Feyenoords Arne Slot seglat upp som en stor favorit, vilket vi skrev om på lfc.se redan i lördags. 

Favorit hos nye sportdirektören

Feyenoord wins the KNVB cup, head coach Arne Slot of Feyenoord Rotterdam celebrating with the KNVB cup after the Dutch TOTO KNVB Cup Final match...

* Slot firar med KNVB Cup-bucklan efter segern mot NEC Nijmegen i söndags.

Efter Ornsteins artikel har oddsen på den 45-årige nederländaren sjunkit som en gråsten hos bettingbolagen. På tre år har han lett Feyenoord till ligatiteln och så sent som i söndags cuptiteln.

Men Liverpoollegendaren Jamie Carragher, numera expert på Sky Sports, tror istället att planen är att anställa Brightons Roberto De Zerbi.

Carra grundar sin åsikt på det faktum att blivande sportdirektören Richard Hughes jobbade hårt på att försöka locka De Zerbi till Bournemouth innan denne valde Brighton. 

"Richard Hughes ville ha De Zerbi i Bournemouth, så han måste vara favorit om det här är sant", skrev Carragher på X med tillägget: "Ornstein har inte ofta fel, för att vara ärlig".

Den 44-årige italienaren har jobbat som manager i drygt tio år sedan han lade ner den egna spelarkarriären och har framför allt firat stora framgångar i Shakhtar Donetsk och Brighton med en spelstil som inte är helt olik den Klopp förespråkar.

Enligt OddsChecker är bettingbolagens favoriter i tur och ordning:

Arne Slot, Roberto De Zerbi, Gary O´Neil, Thomas Tuchel, Thomas Frank, Thiago Motta, Unai Emery, Andoni Iraola, Eddie Howe, Ange Postecoglou. 

Ändå lite märkligt att den person som var mer eller mindre given som Klopps "kronprins" för några år sedan, Steven Gerrard, knappt ens nämns som kandidat...

🚩

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer