Gravenberch gläds första Premier League-målet

Bild till nyheten Gravenberch gläds första Premier League-målet
Nederländaren fick äntligen öppna målkontot i Premier League med en fullträff mot Fulham som också understryker hur lyckad mittfältsrenoveringen i somras varit.

Det har inte gnistrat kring Ryan Gravenberch under den första säsongen som Liverpoolspelare, men i sin 20:e start fick han till slut fira sitt första Premier League-mål när han skruvade in 2-1 på Craven Cottage.

– Jag minns att jag fick bollen från Harvey och så fort jag tog första touchen så kände jag att jag ville skjuta. Det var härligt att se det gå in, jag är väldigt glad över att ha gjort mitt första Premier League-mål, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Det här (segern) var viktigt för oss eftersom vi är ute ur Europa, så vi behövde få tillbaka lite självförtroende. Segern ger oss en extra boost. 

– Nu tar vi det match för match. Everton väntar på onsdag så vi måste förbereda oss väl och fortsätta att jobba på.

Gravenberchs mål gör att han nu gjort fyra mål totalt: ett i ligan, två i Europa League och ett i FA-cupen. Det är en målskörd som gör att han är den fjärde mittfältaren att denna säsong göra fler mål än den Liverpoolmittfältare som gjorde flest mål förra säsongen.

Förra säsongen var det Curtis Jones som med sina tre mål var lagets bäste målskytt från mittfältet. Harvey Elliott gjorde två mål när han spelade på det centrala mittfältet och Stefan Bajcetic ett. Fabinho, Jordan Henderson, James Milner, Thiago och Naby Keita gick mållösa medan Alex Oxlade-Chamberlain gjorde ett mål som vänsterytter.

Sommarens mittfältsrenovering har gett tydlig effekt. Gravenberch står alltså på fyra fullträffar, Dominik Szoboszlai har gjort sju mål, Alexis Mac Allister sex stycken och dessutom har Jones förbättrar sin total från förra säsongen då han i dagsläget står på fem gjorda mål.

Källa: Thisisanfield.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer