Ajax jagar Ward

Bild till nyheten Ajax jagar Ward
Julian Ward sägs vara en ledande kandidat till att ta över sportchefsjobbet i Ajax.

När säsongen är till ända kommer Julian Ward att lämna sin roll som sportchef i Liverpool, en roll han tog över efter Michael Edwards så sent som i somras. 

Arbetet med att hitta en ny sportchef ska inte ha påbörjats ännu, men då Jürgen Klopp uppskattar modellen med en sportchef och har haft ett nära samarbete med både Edwards och Ward har Liverpool en viktig anställning att göra inom det närmsta halvåret.

För Wards del kan framtiden borta från Liverpool vara i färd att lösas. Mike Vermeij och Valentijn Driessen rapporterar för De Telegraaf att Ajax kan bli hans nya destination. 

Å andra sidan hette det officiellt att Julian ville ta en paus från jobbet när han skickade in sin avskedsansökan till FSG i november.

Det har hänt en hel del i Ajax under det senaste året där den tidigare sportchefen Marc Overmars tvingades lämna på grund av att han betett sig olämpligt mot kvinnliga kollegor. Därefter har Edvin van der Sar tagit ett stort ansvar, men han hoppas alltså att Ward kan ansluta till klubben i sommar.

Sedan Erik Ten Hag lämnade för Manchester United har det gått tungt rent sportsligt för den nederländska klubben som i början av året sparkade ersättaren Alfred Schreuder som i sin tur ersatts av Johnny Heitinga. Ajax är för tillfället trea i Eredevisie, bakom Feyenoord och AX Alkmaar.

Källa: Liverpool.no


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer