– Vi pratar hela tiden

Bild till nyheten – Vi pratar hela tiden
Fabio Carvalho har fallit ned i trupphierarkin under de senaste veckorna, men han ser positivt på de konstruktiva samtal han haft med Jürgen Klopp.

Fabio Carvalho stod för en enormt stark fjolårssäsong i Fulham vilket gjorde att Liverpool var beredda att köpa loss honom redan i januarifönstret. Tiden rann dock ut på Deadline Day och det dröjde till sommaren innan han blev röd, förväntningarna var höga, inte minst hos supportrarna som väntat ett halvår på att se övergången bli av och kunnat följa hans fortsatt imponerande insatser i Fulhamtröjan.

Det började bra för 20-åringen som snabbt blev ett naturligt alternativ för Jürgen Klopp – sedan kom VM-uppehållet och sedan dess har han endast fått speltid i två av Liverpools tio matcher.

Speltiden kom mot Manchester City i Ligacupen, där han startade och gjorde mål, och mot Wolverhampton i FA-cupomspelet. I sex av de tio matcherna satt han på bänken och två missade han på grund av skada.

Det framstår som att Klopps förtroende för Carvalho sjunkit och både Harvey Elliott och Curtis Jones har gått före ute till vänster i anfallet där han fick en del speltid under hösten. 

Den bristande speltiden verkar dock inte ha skapat problem i relationen mellan Carvalho och Klopp.

– Vi pratar hela tiden. Han förklarar vad jag borde göra och vad jag gör fel, det är konstruktiv kritik, säger de rödas nummer 28 till Sky Sports.

– Det är så man utvecklas. Han och staben försöker hela tiden att hjälpa, de försöker hela tiden se till att vi har det vi behöver för att vara redo på matchdagen.

Carvalho har inte fått speltid i ligasammanhang sedan ett kort inhopp mot Southampton 12 november och senaste starten kom 22 oktober mot Nottingham Forest.

Konkurrensen om speltid lär inte bli mindre framöver, särskilt inte i anfallet, då spelare som Diogo Jota och Luis Diaz kommer allt närmare comeback, men förhoppningsvis kan de många samtalen med managern ge positiva effekter på sikt.

Källa: Thisisanfield.com. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer