Tillbaka i träning efter allvarliga skadan

Bild till nyheten Tillbaka i träning efter allvarliga skadan
Sepp van den Berg svarade för en stark start på låneuppehållet i Bundesliga då olyckan plötsligt var framme. Nu närmar han sig en efterlängtad comeback.

Efter den otäcka skadan i en ligamatch mot Augsburg i början av oktober visade det sig att den 21-årige nederländaren hade slitit av ett ledband i vänster ankel och förlorade därmed all kraft i vänster ben. Efter en lång rehab följde han med på Schalkes träningsläger till Turkiet i januari men nu kommer rapporter om att han har steppat upp träningen ytterligare. 

Under måndagen lade Die Königsblauen (The Royal Blues) ut ett klipp på Twitter där van den Berg ses träna med boll och gör andra övningar tillsammans med lagkamraterna.

Med tanke på Schalkes minst sagt prekära tabelläge i Bundesliga (sist med bara 11 poäng på 19 matcher) kan man tänka sig att Sepp är efterlängtad i mittförsvaret. Laget har fem poäng upp till Stuttgart på kvalplats och ytterligare tre till Bochum ovanför strecket.

Van den Berg får dessutom arbeta ihop med sin tredje manager sedan han kom till klubben i augusti. Frank Kramer fick sparken strax efter att Sepp skadat sig, därefter satt Matthias Kreutzer som en tillfällig lösning i en vecka innan Thomas Reis tog över jobbet på Veltins-Arena i slutet av oktober. 

Sepp köptes in från PEC Zwolle för £4,4M redan som 17-åring i juli 2019 och står noterad för fyra matcher under Klopp, en i FA-cupen och tre i Ligacupen. Den gänglige mittbacken, som även svarade för ett starkt låneuppehåll i Preston ifjol, ses fortfarande som en spelare för framtiden och kommer troligen att ansluta till Liverpools träningsläger i sommar innan man tar beslut om nästa steg. 

Källa: liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer