– Salah blir lidande av det

Bild till nyheten – Salah blir lidande av det
Jürgen Klopp menar att Mohamed Salahs formsvacka till stor del beror på en nyformerad offensiv och brist på alternativ på grund av skador.

Mohamed Salah står noterad för 17 mål så här långt denna säsong men endast sju av dem har kommit i Premier League. På de tre senaste matcherna har anfallaren varken gjort mål eller assist, han har inte ens haft ett skott på mål.

Jürgen Klopp fick på den andra delen av presskonferensen inför Brighton en fråga om Salahs form och den nyformerade offensiven.

– Ja, självklart blir han lidande av det. Det var en väloljad maskin, fronttrion, allt var väldigt tydligt i vad vi ville göra. 

– Alla blir lidande av det. Det är uppenbart. Det handlar om ett specifikt offensivt spelsätt som kräver mycket arbete och mycket information och det är inte alltid helt självklar information.

– Man bygger upp en känsla i det, var dina lagkamrater är och var man kan passa bollen utan att titta. Det är inte perfekt nu men vi kan inte bara förvänta oss att vi kan hitta tillbaka till vår toppnivå och vinna med 5-0 och gå vidare till nästa match. Vi måste jobba hårt.

– Om två eller tre veckor kommer vi att ha fler alternativ så att vi kan mixa upp det lite. Nu har vi Cody som är en viktig tillgång, han är en länk, han kan spela både på kanten och centralt.

– När Darwin spelar där så står han högre upp, går i djupet. Vi har aldrig spelat med en nia tidigare, till och med när Sadio (Mané) spelade där så droppade han ned i vissa lägen.

– Det är inte så Darwin spelar, han vill ha andra typer av bollar och kan verkligen skapa mycket. Det hade varit bra om vi hade haft alla tillgängliga så att vi kunde bygga någonting, men vi har inte haft den möjligheten.

Det är inte bara Salah som haft problem på slutet. Liverpool som lag har inte fungerat som tidigare och de är inne i en form av förändringsprocess som enligt Klopp kommer att ta tid.

– Vi startar ett nytt kapitel och nu pratar vi om Mo Salah.

– Om man gjort hundratals mål tidigare och nu inte gör mål så är det bland det första man pratar om men det är inte vårt problem just nu.

– Men vanligtvis har man en grund att bygga på vilket vi inte har just nu. Man måste vara respektfull, visa de rätta sakerna, kritisera utan att bli galen. Man måste gå igenom det.

– Det finns inget ljus i tunneln – det finns finaler och titlar i slutet av tunneln. Det enda problemet är att man behöver tid och ingen vill investera i tid. Jag önskar att allt vore enklare igen och att vi redan hade tagit oss till finaler i slutet av säsongen. 

– Situationen är inte perfekt, men grunden vi lagt under de två senaste matcherna gillar jag.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer