Stjärntrio tillbaka "om några veckor"

Bild till nyheten Stjärntrio tillbaka "om några veckor"
Inför FA-cupmatchen mot Brighton gav Jürgen Klopp en skadeuppdatering gällande ett flertal spelare, däribland Virgil van Dijk, Diogo Jota, Roberto Firmino, Arthur och Fabio Carvalho.

Liverpools säsong har präglats av skadeproblem och för tillfället återfinns Luis Diaz, Virgil van Dijk, Diogo Jota, Roberto Firmino och Arthur på skadelistan. Även Fabio Carvalho har problem med en känning, det meddelade Jürgen Klopp på dagens presskonferens.

– Han har haft en liten känning så han kommer inte vara... eller sa någon till mig att han kan träna idag? Han kanske kan träna idag men han kommer inte vara hundraprocentigt redo till helgen, sa managern.

När det gäller stjärntrion Van Dijk, Firmino och Jota ser prognosen för comeback likartad ut. De behöver några veckor till av rehabilitering innan de kan börja träna med laget igen. För Luis Diaz kommer det att dröja ytterligare lite längre.

– Det är klart att de är närmare, svarade Klopp på frågan om några av spelarna på skadelistan närmar sig comeback.

– Men det kommer att ta några veckor innan de kan... för Luis kommer det ta längre tid än så. Diogo, Bobby och Virgil, där rör det sig om några veckor innan de kan börja träna igen, sedan får vi se hur snabbt det går därefter.

Det dröjer alltså inte allt för länge innan några av truppens större namn är tillbaka i träning. Sedan återstår det att se när de faktiskt är i tillräckligt bra skick för att spela matcher igen. 

Klopp har tidigare uttryckt en förhoppning om att Diogo Jota ska vara redo för spel mot Real Madrid i Champions League-åttondelen 21 februari. Det skulle innebära att anfallaren, och eventuellt Van Dijk och Firmino, missar ytterligare fyra matcher: Brighton (B), Wolverhampton (B), Everton (H) och Newcastle (B).

Att det är några veckor tills lagträning är aktuell är fallet även för inlånade Arthur som inte spelat sedan inhoppet mot Napoli i Champions League-gruppspelet i september.

– Han löper mycket. Det är kanske två eller tre veckor kvar innan han kan börja träna med laget igen. Det ser bra ut. Han var varit borta länge så han måste bygga upp det över tid, sa Klopp.

Slutligen gav tysken en uppdatering gällande James Milner och Nat Phillips som inte tränade med laget under onsdagen.

 – Milner missade en dags träning men det är ingen fara med honom.

– Nat var borta på grund av förkylning.

Vi behöver ert stöd för 2023!
Bli medlem/abonnera på LFC.se

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer