Saudi-qatariskt konsortium förbereder bud

Bild till nyheten Saudi-qatariskt konsortium förbereder bud
Investerare från Saudiarabien och Qatar sägs vara i färd med att lägga ett gemensamt bud på Liverpool Football Club.

Sedan det stod klart att Fenway Sports Group är öppna för att sälja Liverpool har det rapporterats om ett stort intresse både från Mellanöstern och USA. 

Tidigare har rapporterna handlat om samtal i ett tidigt skede av processen, men nu kommer uppgifter från David Lynch, som skriver för The Sporting News, om att ett officiellt bud närmar sig.

Det är investerare från Saudiarabien och Qatar som ska ha gått samman för att förbereda ett bud på 3.2 miljarder pund. Deras gemensamma tillgångar försätter dem, enligt Lynch, i en stark position för att slutföra affären.

Intressenterna beskrivs som privata investerare, men enligt Lynch är det oundvikligt att de har starka band med sina respektive stater.

Relationen mellan Saudiarabien och Qatar har varit skakig under de senaste åren, men sedan i början av 2021 har den successivt förbättrats och Lynch menar att ett köp av Liverpool ytterligare skulle stärka bilden av den förbättrade relationen.

En grupp av tyska investerare och ett icke namngivet amerikanskt konsortium sägs vara möjliga konkurrenter i kampen om att bli Liverpools nya ägare.

Förra veckan rapporterade Boston Globe att det just nu är troligare att FSG stärker klubbens resurser genom ett samarbete med nya delägare snarare än en försäljning av hela klubben, men det förtydligades samtidigt i artikeln att en fullskalig försäljning inte är utesluten.


32 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer