Nederländerna vidare till kvartsfinal

Bild till nyheten Nederländerna vidare till kvartsfinal
Virgil van Dijks Nederländerna tog en säker seger mot USA i åttondelsfinalen i VM.

Den första åttondelsfinalen i VM var den mellan Nederländerna och USA. Virgil van Dijk ledde som vanligt sitt "Oranje" som lagkapten och det var egentligen aldrig några tveksamheter kring vilket lag som skulle ta sig vidare.

USA inledde matchen piggt men det var Nederländerna som tog ledningen efter tio minuter spel när de spelade sig igenom hela det amerikanska laget innan Memphis Depay satte dit 1-0. Precis innan pausvilan utökade de sin ledning när Daley Blind rakade in 2-0.

Stora delar av den andra halvleken var relativt intetsägande, men USA lyckades få in en reducering med en kvart kvar att spela vilket såg ut att skapa en spännande avslutning. Fem minuter senare avgjorde dock Nederländerna matchen genom Denzel Dumfries som gjorde 3-1 vilket också blev slutresultatet.

I kvartsfinalen ställs Nederländarna mot vinnaren kvällens match där Argentina och Australien drabbar samman.