– Det var hemskt att se

Bild till nyheten – Det var hemskt att se
Jürgen Klopp erkänner att det var jobbigt att se hur Liverpool bjöd Brighton-spelarna på ytor i 3-3-matchen på Anfield.

Leandro Trossard såg med två snabba mål till att ge sitt Brighton en tidig tvåmålsledning på Anfield. Efter matchen, som tillslut slutade 3-3, sa Jürgen Klopp att The Reds hade ovanligt svårt att anpassa sig till sina motståndare som spelade på ett annorlunda sätt än de hade förväntat sig.

– Vanligtvis klarar vi av att göra det tidigare. Men efter 2-0 lyckades vi förstå det på ett bättre sätt och då visade vi en reaktion. Vi kämpade oss in i matchen igen, men vi övertygade inte i defensiven. 

– Självförtroendet är inte på topp. Vi måste hitta självförtroendet igen, behålla det och förbättra det. Det hjälper heller inte när man släpper in två tidiga mål.

Självförtroendet verkar inte vara högt hos Klopp heller som berättade att han kände sig långt ifrån säker på att laget skulle lyckas hålla fast vid den 3-2-ledning de spelat till sig tack vare två mål av Roberto Firmino och ett självmål av Adam Webster.

– Jag var inte helt övertygad om att vi inte skulle släppa in ett mål igen efter 3-2. Vi borde försvara oss bättre vid samtliga mål, det råder det inga tvivel om. 

Brighton hade i stunder inga som helst problem med att hitta ytor på offensiv planhalva som de kunde utnyttja för att sätta Liverpool under press.

– Det var hemskt att se, hemskt, konstaterade Klopp.

Nu är det bara hårt jobb som gäller för att vända den negativa trenden under den intensiva period som väntar innan VM-uppehållet i november.

– Vi måste bara kämpa oss igenom detta. Grabbarna kan mycket bättre. Vi behöver stabilitet och bättre försvarsspel. 

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer