Klopp: Vi måste omfamna utmaningen

Bild till nyheten Klopp: Vi måste omfamna utmaningen
Jürgen Klopp menar att Liverpool måste omfamna den utmaning de står inför med ett fullspäckat spelschema innan uppehållet för VM.

Idag spelar Liverpool den första av 13 matcher innan uppehållet för VM tar vid i november. Dagens utmaning är en match mot Brighton hemma på Anfield.

"Ingen här förnekar det faktum att vår start på säsongen har varit långt ifrån perfekt," skriver manager Jürgen Klopp i matchprogrammet.

"Samtidigt ser vi alla en möjlighet framför oss. Från och med nu fram till VM har vi match efter match efter match. Det stannar inte upp. Men det har varit så vårt liv i LFC sett ut så länge jag kan minnas."

"Vi måste omfamna den här utmaningen. Se det som en press med möjligheter. Det startar, som alltid, med mig som manager och staben, men detsamma gäller för spelarna och supportrarna."

"Allt vi har uppnått under de senaste åren har vi lyckats med tack vare ett starkt kollektiv. Vi har inget behov av att påminna oss själva om det egentligen, men det är vårt, inte så hemliga recept."

"Vi är större än summan av våra delar. Jag är säker på att det är just det som kommer att bära oss igenom den här extraordinära perioden från nu fram till mitten av november."

"Ett starkt kollektiv är en del av det. Den andra är ett laserlikt fokus på det vi kan ha en positiv påverkan på. För oss har det alltid handlat om att ta det match efter match. Vi är medvetna om spelschemat men det enda som betyder någonting är matchen som står framför dig."

"Brighton är den viktigaste matchen på säsongen för oss, det gäller för samtliga, alla ute på planen, på bänken, på läktarna. Vi måste ge allt i den här matchen. I 90 minuter plus tilläggstid. Gårdagen kan endast bidra med information och morgondagen kommer vi att hantera när den kommer. Vi måste leva i nuet i alla dessa matcher."

"Anfield behöver aldrig ett motiverande lagsnack, men jag vill understryka hur stor skillnad det har gjort för oss den här säsongen. Det var den positiva energin som hjälpte oss att säkra segern mot Ajax. Ni var med oss hela tiden. Vi behöver samma tålamod och tro idag. Vi behöver energi. Vi behöver vår mest dyrbara tillgång. Nu, precis som alltid, kan Liverpoolsupportrarna betyda skillnaden."

Hyllar Lallana

"Innan jag avslutar den här texten vill jag nämna en speciell person i Brightons lag som alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och i den här klubben. Adam Lallana! Det förvånade mig inte alls att han ombads hjälpa Brighton när de sökte efter en ny manager."

"När jag har sett honom spela under säsongen känner jag att det vore alldeles för tidigt för honom att kliva ur omklädningsrummet. Men jag blev väldigt glad över att se att hans speciella kvaliteter som en inspirerande person uppmärksammades av hans nuvarande arbetsgivare."

"Adam är en bra kille och jag är säker på att Roberto De Zerbi kommer att inse, precis som jag gjorde 2015, hur värdefull han är för en ny manager som kommer till England."

"Med det sagt hoppas jag att båda dessa grabbar och alla med Brighton-koppling lämnar Anfield besvikna idag. Det är vårt jobb att se till att så blir fallet.

Källa: Liverpoolfc.com.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer