Klopp om Trents landslagssituation

Bild till nyheten Klopp om Trents landslagssituation
Jürgen Klopp menar att han hade agerat annorlunda än Gareth Southgate gällande Trent Alexander-Arnolds roll i det engelska landslaget.

Under landslagsuppehållet har Trent Alexander-Arnold varit en av de mest omskrivna spelarna med tanke på att han inte fick någon speltid mot Italien och petades helt från truppen inför matchen mot Tyskland.

Gareth Southgate har berättat att han hållit långa samtal med de spelarna som lämnades utanför truppen och förklarat vad de behöver förbättra för att säkra en plats. När det gäller Alexander-Arnold sa han i pressen att han anser att Kieran Trippier just nu är en bättre spelare sett till helheten.

– Vill du verkligen öppna den här dörren? Jag menar det. Du är en engelsk journalist och det går att diskutera alla uttagningar fram till VM. Det är en av anledningarna till att ni gör en så stor sak av sådana här saker.

– Om du ber mig om min ärliga åsikt så kommer det att skapas rubriker, det är uppenbart. En manager väljer att ta ut en spelare eller att inte göra det. Jag hade självklart fattat andra beslut men det är inte jag som bestämmer.

– Om ni vill diskutera det har jag mycket att säga, men jag vet inte om det är nödvändigt.

Klopp berättade att Alexander-Arnold inte var överlycklig när han kom tillbaka från landslagssamlingen men konstaterade samtidigt att han värderar högerbackens kvaliteter på ett annat sätt än Southgate.

– Här är det inga problem. Jag värderar honom annorlunda, det är uppenbart. Folk pratar hela tiden om att han inte är en duktig försvarsspelare, det är inte sant. Han är en duktig försvarsspelare. Han försvarar inte alltid bra, det är också sant. Han är en ung spelare och det finns utrymme för utveckling.

– Anledningen till att det uppstår en diskussion tror jag är att att han bidrar så extremt mycket i offensiven. Det gör han för oss och det kan han göra i vilket lag som helst i världen. Från min synpunkt så hade jag värvat honom till vilket lag jag än tränade. Är han alltid exceptionellt bra? Nej. Vilken spelare är det? Så är det.

– Nu är det Gareths jobb att hitta rätt lag och England har många spelare på den positionen. Det är Gareths beslut. Jag ser på det på ett annorlunda sätt men det spelar ingen roll.

– Trent kom inte tillbaka och var på festhumör, men han förstår fotboll, han är en smart kille. Som spelare kan man aldrig erbjuda mer än man har att erbjuda och den som bestämmer om det är nog är managern.

– För mig är han en världsklasspelare och det kan vara tufft att inte spela för landslaget, men det beror på att det finns andra duktiga spelare också. Det är ett ganska trevligt problem att ha jämfört med att inte ha några högerbackar alls.

Alexander-Arnold har så här långt i sin karriär gjort 17 landskamper för England varav endast en har kommit under 2022.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer