Senaste nytt inför Brighton

Bild till nyheten Senaste nytt inför Brighton
Jürgen Klopp har mött pressen inför lördagens efterlängtade Premier League-comeback. Här kan du ta del av vad han hade att säga, både i video- och textform.
Jürgen Klopp om Alexander-Arnolds situation i engelska landslaget:

– Vill du verkligen öppna den här dörren? Jag menar det. Du är en engelsk journalist och det går att diskutera alla uttagningar fram till VM. Det är en av anledningarna till att ni gör en så stor sak av sådana här saker.

– Om du ber mig om min ärliga åsikt så kommer det att skapas rubriker, det är uppenbart. En manager väljer att ta ut en spelare eller att inte göra det. Jag hade självklart fattat andra beslut men det är inte jag som bestämmer.

– Om ni vill diskutera det har jag mycket att säga, men jag vet inte om det är nödvändigt.

Om hur situationen påverkar Trent:

– Här är det inga problem. Jag värderar honom annorlunda, det är uppenbart. Folk pratar hela tiden om att han inte är en duktig försvarsspelare, det är inte sant. Han är en duktig försvarsspelare. Han försvarar inte alltid bra, det är också sant. Han är en ung spelare och det finns utrymme för utveckling.

– Anledningen till att det uppstår en diskussion tror jag är att att han bidrar så extremt mycket i offensiven. Det gör han för oss och det kan han göra i vilket lag som helst i världen. Från min synpunkt så hade jag värvat honom till vilket lag jag än tränade. Är han alltid exceptionellt bra? Nej. Vilken spelare är det? Så är det. 

– Nu är det Gareths jobb att hitta rätt lag och England har många spelare på den positionen. Det är Gareths beslut. Jag ser på det på ett annorlunda sätt men det spelar ingen roll.

– Trent kom inte tillbaka och var på festhumör, men han förstår fotboll, han är en smart kille. Som spelare kan man aldrig erbjuda mer än man har att erbjuda och den som bestämmer om det är nog är managern. 

– För mig är han en världsklasspelare och det kan vara tufft att inte spela för landslaget, men det beror på att det finns andra duktiga spelare också. Det är ett ganska trevligt problem att ha jämfört med att inte ha några högerbackar alls.

Om läget i den röda truppen:

– Robbo, Curtis, Oxlade och Naby är fortfarande borta, de rehabiliterar. 

– Calvin (Ramsay) är inte redo för spel, men jag är väldigt glad för att han kan träna nu. Nu behöver han mer träning och han kommer säkert att spela med U-laget framöver. Caoimhin kommer nog också spela med dem. 

– Ibou behöver också träning, vi får se om han kan vara med i helgen.

Om att Diaz, Darwin och Jota inte tränade igår:

– Det har bara med landslagsspelet att göra. Lucho kom tillbaka i morse men jag har inte träffat honom än, jag hörde att han inte ska ha några problem. Vad gäller Darwin så var det bara en försiktighetsåtgärd efter en intensiv period med resor och matcher. Detsamma gäller Diogo.

Om det långa uppehållet från PL-fotboll:

– Jag hade älskat att spela de matcher vi skulle ha spelat, men det var inte möjligt. Det enda problem vi ser med situationen är var matcherna ska stoppas in i schemat. Det blir nog nästa år.

– Jag gillar inte att ha två hängmatcher, men det går inte att förändra så det är ingenting vi tänker på nu. Bortsett från det så har de flesta av mina spelare spelat. Det bör vara lugnt. Vi söker aldrig efter ursäkter, särskilt inte nu. 

– Vi gjorde det bra mot Ajax, reagerade på rätt sätt, spelade med rätt intensitet. Vi tog uppehåll med ganska bra humör i truppen, tänk om det hade varit direkt efter Napoli-matchen - wow. 

– När det gäller Brighton så har de bytt manager. Jag tror att han hade sin första träning i måndags, det är inte mycket tid, men mer än jag hade när jag kom hit! Vanligtvis när det sker ett skifte av managers så fick den tidigare managern lämna för att någonting inte stämde, men Brighton har gjort det extremt bra och nu har de en spännande ny manager som gjort det fantastiskt bra i Sassuolo och Schakthar. 

– Han är en modig tränare, väldigt inflytelserik. Hans fotbollsidé passar bra in i Brighton. Vi får se hur mycket som är det gamla Brighton kontra det nya Brighton. Det enda vi kan veta är att de är ett riktigt bra lag. 

– För oss är det okej oavsett vad eftersom vi måste fokusera fullt ut på oss själva. Vi måste hitta en kontinuitet i spelet, försvara på högsta nivå, det är vad jag gillade med Ajax-matchen, det var svårt att möta oss då. 

– Vi har en träning tillsammans idag och det är mitt jobb att göra det så tydligt som möjligt vad vi vill göra i den här matchen.

Om att jobba med spelare som talar olika språk:

– Jag hade föredragit att kunnat prata de språk de pratar, men det är inte möjligt. I vårt fall så har vi många spansktalande spelare och de som pratar portugisiska. Många kan hjälpa varandra att översätta. Vi tappar inte mycket på det. Men det är svårt att översätta känslor. Ibland pratar jag väldigt snabbt och länge, så ibland slår det mig att vissa spelare inte förstått ett ord av vad jag sagt de senaste 45 minuterna! 

Om det är lättare för tränare att anpassa sig till Premier League med tanke på hur global ligan har blivit:

– Det är en tuff liga, men i slutändan handlar det om fotboll. För oss alla är det stort att komma till Premier League och det är en stor chans för honom (Roberto de Zerbi). 

– För mig var ett av de största problemen jag hade när jag kom hit att jag trodde att jag behövde läsa alla mail jag fick på en dag! På ett språk jag inte kunde jättebra, wow, det höll mig sysselsatt. 

– Sassuolo spelade fantastiskt bra och sedan gick han till Donetsk, det syns verkligen att han är en manager som kan påverka sina lag. 

Om hur VM mitt i säsongen kan påverka Premier League:

– Jag vet inte, jag vet verkligen inte. Problemet med att ha en turnering mitt i säsongen är att grabbarna som kommer tillbaka från VM ska spela en vecka senare. Vanligtvis har man några veckors semester efter ett VM. Om man når finalen den här gången kan man vila två dagar innan det är dags att förbereda sig för Aston Villa-matchen.

– Det är ingen bra idé att ha det så här, det kände jag från första dagen. Nu är det som det är och vi har inte tänkt på det på länge. De kommande sex veckorna är väldigt viktiga för oss. Vi hade inte den start på säsongen som vi önskat, av vissa förklarliga anledningar och vissa oförklarliga anledningar. Det var inte bra nog i stunder. 

– Nu handlar det om att spela in poängen. Om spelare börjar komma tillbaka och de andra lyckas hålla sig skadefria så har vi en trupp som kan hantera mycket fotboll. Om vi inte har det så är det svårt, då måste de tillgängliga spelarna spela för mycket.

– Just nu ser situationen för oss ut att bli bättre. I slutet av oktober bör vi ha alla spelare tillbaka om vi inte får nya skador. Det vore en fin situation. 

Om Calvin Ramsay:

– Han är en fantastisk talang. Vi scoutade honom länge, han gjorde det fantastiskt bra med tanke på sin unga ålder. Jag är väldigt glad att han är här. Han har haft problem med ryggen och har bara hunnit göra två-tre träningspass. 

– Vi har lärt känna honom som person, han är en väldigt välutbildad, självsäker grabb. Nu gäller det att vi börjar arbeta tillsammans. Precis som för alla spelare i hans ålder så är det "sky is the limit" som gäller.

– Han har haft en fin start på sin karriär. Nu har han haft lite problem men det är upp till oss att ge honom förutsättningarna för en så bra karriär som möjligt. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer