Southgate: Trippier är bättre all-round

Bild till nyheten Southgate: Trippier är bättre all-round
Gareth Southgate berättar vad han sa till Trent Alexander-Arnold i samband med att han utelämnades från truppen till matchen mot Tyskland.

Trent Alexander-Arnold har under de senaste åren varit en av Liverpools viktigaste spelare men i landslagssammanhang har han inte lyckats övertyga den engelska förbundskaptenen Gareth Southgate.

Högerbacken kallades till september-samlingen, den sista innan VM i november, men fick sitta på bänken mot Italien och utelämnades från truppen till 3-3-matchen mot Tyskland. 

Southgate har förklarat varför han agerat som han gjort när det gäller Alexander-Arnold.

– Först och främst så ville jag inte att någon skulle sitta på läktaren i två matcher, jag tycker sättet vi hanterat gruppen är en stor styrka för oss i turneringar och vi måste fortsätta så. Då (mot Italien) behövde vi inte back-up på vänsterbackspositionen.

– Mot Tyskland behövde vi det med tanke på hur vi ställde upp så vi behövde ha Chilly (Ben Chilwell) på bänken och vi hade Kieran Tripper som jag just nu känner är bättre all-round (än Alexander-Arnold).

– Jag har haft långa samtal med de som lämnades utanför. Jag har varit tydlig med hur läget är, vad de måste förbättra och vad de gör bra så att de har full koll på läget.

Alexander-Arnold har gjort 17 framträdanden för Englands landslag sedan debuten 2018 men endast ett av dem har kommit under detta år.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer