​Få VM-aktuella Liverpoolspelare

Bild till nyheten ​Få VM-aktuella Liverpoolspelare
VM i Qatar närmar sig. För många spelare i Jürgen Klopps trupp kommer det dock att bli ett mästerskap som följs som åskådare.

De sista landslagssamlingarna inför VM-starten i november är i färd att avslutas. Nästa gång landslagen samlas har ligorna tagit uppehåll och det är skarpt läge i Qatar som gäller.

Att mästerskapet står för dörren gör det också lättare att spekulera i vilka spelare som kommer att bli uttagen i respektive landslag. I Liverpooltruppen är det förhållandevis få spelare som ser ut att bli kallade.

När det gäller brassetrion Alisson, Fabinho och Roberto Firmino så var samtliga kallade till september-samlingen och bör därför ha goda chanser att få fortsatt förtroende av förbundskapten Tite. Firmino har visat prov på fin form under hösten men är nog den som har störst risk att falla ur truppen med tanke på konkurrensen i brassarnas anfall. Formstarka Arsenal-duon Gabriel Jesus och Gabriel Martinelli är exempel på spelare stod utanför den senaste truppen.

Virgil van Dijk, lagkapten i Nederländerna, lär kunna känna sig säker inför Louis van Gaals trupputtagning. Detsamma gäller Diogo Jota (Portugal) och Darwin Nunez (Uruguay) som båda varit självklara för sina landslag på slutet.

Jordan Henderson blev kallad till september-samlingen trots att han inte var i hundraprocentig matchform efter en tids rehabilitering, ett tecken på att Gareth Southgate önskar nyttja mittfältarens tjänster även under VM.

Det är dessa sju spelare som i dagsläget ser ut att ha VM-spel att vänta. Trent Alexander-Arnold bör enligt många vara en självklar pusselbit i det engelska truppbygget men det råder stor osäkerhet kring högerbackens vara eller icke-vara i VM-truppen efter att ha petats från lagets sista match inför mästerskapet. Ska man tro Southgate hade dock petningen ingenting med någon framtida VM-uttagning att göra

Dessa kan bli kvar på hemmaplan

Engelsmännen Joe Gomez och Alex Oxlade-Chamberlains chanser att bli uttagna ser mycket små ut. Ingen av dem har blivit kallade till landslaget på länge och Oxlade-Chamberlain dras dessutom med en skada som ser ut att hålla honom borta ytterligare några veckor.

De yngre engelska förmågorna Curtis Jones och Harvey Elliott kommer nog att behöva vänta på nästa mästerskap för att på allvar kunna utmana om en plats. Fabio Carvalho har ännu inte "låst" sig vid något av Portugal eller Englands landslag, han har representerat Portugal på U21-nivå men med tanke på att han aldrig kallats till A-truppen ser det inte ut att bli någon VM-plats denna gång.

Alexander-Arnold är ju ytterligare en engelsman som kan bli kvar på hemmaplan, men av dessa spelare är han den med absolut störst chanser till en plats i truppen. James Milner har sedan en tid tillbaka avslutat sin landslagskarriär.

Arthur har imponerat i det brasilianska landslaget tidigare men var senast uttagen i mars tidigare i år. Han jobbar för fullt för att nå toppformen efter månader av skadeproblem och det ska nog till några spektakulära insatser under de kommande veckorna för att han ska få en plats i Tites trupp.

Ibrahima Konate fick göra landslagsdebut för Frankrike i början av sommaren men har missat hela säsongsinledningen på grund av skada, något som gör en uttagning till VM osannolik. Thiago var tillbaka från skada och hann göra två framträdanden för Liverpool innan den pågående samlingen men fick trots det inte plats i Spaniens trupp, kanske en hint om hur det kommer att se ut i november.

Ett helt gäng spelare är inte aktuella för VM då deras respektive land inte kvalificerat sig till turneringen. Det gäller Caoimhin Kelleher, Andy Robertson, Kostas Tsimikas, Naby Keita, Mohamed Salah och Luis Diaz. Joel Matips Kamerun är kvalificerade men mittbacken har tackat nej till landslagsspel under de senaste åren.

Hur ser det ut för Premier League-rivalerna?

Jämfört med rivalerna i Premier League är det ganska få Liverpoolspelare som ser ut att spela i mästerskapet. Thisisanfield.com spekulerar i att Manchester City kan komma att ha upp till 16 spelare som reser till Qatar, inklusive nyckelspelare som Ederson, Ruben Dias, Joao Cancelo, Rodri, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva och Phil Foden.

Det är en liknande situation i Chelsea där 14-15 spelare är aktuella för VM. Spelare som Edouard Mendy, Thiago Silva, Kalidou Koulibaly, Reece James, N'Golo Kante, Mason Mount, Kai Havertz och Raheem Sterling kommer säkerligen att bli uttagna.

Tottenham har tio VM-aktuella spelare och Manchester United 12 stycken. Ligaledarna Arsenal är dock i en situation mer lik Liverpools där spelare som Aaron Ramsdale, William Saliba, Thomas Partey, Granit Xhaka, Bukayo Saka och Gabriel Jesus kan komma att involveras i mästerskapet.

Att Liverpool har fler spelare som får vila under den intensiva mästerskapsperioden kan möjligtvis komma att ge dem en fördel under andra halvan av klubblagssäsongen med tanke på att den drar igång omedelbart efter VM och fortsätter i högt tempo hela vägen till sommaren.

Källa: Thisisanfield.com.


20 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer