​– Har ingenting med VM att göra

Bild till nyheten ​– Har ingenting med VM att göra
Trent Alexander-Arnold fick inte plats i Englands sista matchtrupp inför VM. Enligt Gareth Southgate ska det dock inte påverka högerbackens chanser till VM-spel.

Inför Englands Nations League-match mot Tyskland var det faktum att Trent Alexander-Arnold inte var inkluderad i matchtruppen den stora snackisen både bland journalister och supportrar på sociala medier.

Hur högt förbundskapten Gareth Southgate faktiskt håller Liverpool-högerbacken är en fråga som diskuterats länge. Inför EM 2021 spekulerades det intensivt huruvida Southgate skulle ta ut honom eller inte; det slutade med en uttagning men en skada gjorde att det trots allt inte blev något spel i mästerskapet.

Med tanke på de ständiga diskussionerna kring 23-åringen var det många som tolkade petningen mot Tyskland som en tydlig hint om att det troligtvis inte finns plats för honom i VM-truppen som reser till Qatar i november. Detta avfärdade Southgate igår.

– Det har ingenting med VM att göra, sa han inför matchen som slutade 3-3.

– Vi har fyra högerbackar med exceptionell kvalitet. Kieran Trippier gör det strålande och Reece James har varit bland de bästa spelarna i ligan. Vi vet att Trent är en väldigt duktig fotbollsspelare, det är därför han var med i truppen.


Trent har haft svårt att vinna Southgates förtroende.

Det är många journalister och experter som uttryckt förvåning över Southgates behandling av Alexander-Arnold. En av dem är The Times Henry Winter som är kraftigt kritisk mot förbundskaptenen.

"En av de många anledningarna till varför jag beundrar Alexander-Arnold som proffs och person är att han fortsätter att tacka ja till landslagsspel trots att han vet att managern, Gareth Southgate, inte riktigt tror på honom. Det är synd, det är ett slöseri, det är Englands förlust," skriver han på Twitter.

"Att ignorera Trent Alexander-Arnold är bisarrt. Gareth Southgate har svikit en speciell talang."

Källa: Liverpool.no, Twitter

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer