​Doak: Därför valde jag Liverpool

Bild till nyheten ​Doak: Därför valde jag Liverpool
Det skotska stjärnskottet Ben Doak berättar om hur han inspireras av Mohamed Salah och varför valet föll på Liverpool när en flytt från Celtic blev aktuell.

Ben Doak har fått en succéstart på tiden i Liverpool efter att ha anslutit från Celtic i en övergång värd £600 000 i somras.

Efter imponerande insatser både i U18-laget i det inhemska ligaspelet och i U19-laget i UEFA Youth League blev 16-åringen kallad till det skotska U21-landslaget där han fortsatte att visa prov på fin form genom att näta i debutmatchen. Målet, som kom mot Nordirland, gör honom till den yngste målskytten någonsin på U21-nivå i Skottland.

Som offensiv spelare som gärna utgår från en kant är det föga förvånande att en viss Mohamed Salah snabbt kommer på tal när Doak pratar om förebilder inom fotbollen.

– Jag ser upp till Mo Salah, självklart gör jag det, säger han till Glasgow Times.

– Även när han inte har de bästa av matcher så slår han alltid till med ett mål. Hans siffror är otroliga och talar för sig själva.

– Jag gjorde mål mot Napoli i Youth League. Det hjälper att jag har gjort det riktigt bra i de första matcherna, jag har statistiken att backa upp det med. Skulle det gå tyngre i någon match jag kan tänka tillbaka på det jag gjort tidigare under säsongen för att behålla självförtroendet.

Doak hoppas kunna fortsätta sin utveckling för att få chansen att komma upp i A-lagsmiljö.

– Jag träffar inte spelarna så ofta, men jag tror att det är ett medvetet val (från klubben) så att man verkligen ska vilja ta sig dit, säger Doak.

– Om jag hade träffat dem hela tiden, det vore inte normalt. Det bör vara ett privilegie att komma upp dit.

För att chanserna på seniornivå ska komma jobbar den unge skotten på att bli en mer komplett spelare som bidrar till laget både offensivt och defensivt.

– För sex månader sedan kunde man knappt se mig försvara. Det är skillnaden på att ta steget från juniornivån till att bli A-lagsspelare. Jag försöker att utveckla helheten i mitt spel till en styrka.

När Doak debuterade i Celtics A-lag drog spekulationerna om en flytt igång på allvar. Många klubbar sades ha följt honom under en längre tid och var intresserade av att värva honom. Valet föll tillslut på Liverpool.

– Jag försökte tänka på vilken väg som var bäst för mig för att jag ska kunna bli en bättre fotbollsspelare, förklarar han.

– När jag kom hit till Liverpool och såg standarden och faciliteterna, det är på högsta, högsta nivå. Det går inte att få det bättre än hur jag har det nu. Jag är på den bästa platsen jag kan vara på.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer