​Storförlust i derbyt

Bild till nyheten ​Storförlust i derbyt
Liverpools damer hade ingen lyckad kväll på Anfield när Everton kom på besök.

Damernas första Merseysidederby för säsongen spelades på Anfield. Intresset för matchen var stort och hela 27 574 åskådare var på plats - ett rekord för Liverpools damlag på arenan.

Publikens stöd var tyvärr kvällens enda höjdpunkt ur ett Liverpoolperspektiv då gästande Everton tog en välförtjänt seger.

Matt Beards lag lyckades inte följa upp segern mot de regerande mästarna Chelsea med någon vidare insats och det dröjde inte mer än nio minuter innan Megan Finnigan hade gett Everton ledningen.

Efter en dryg halvtimmes spel utökade Jessica Park de blåkläddas ledning till 2-0, ett resultat som stod sig halvleken ut då hemmalaget hade svårt att skapa några målchanser av värde.

Den andra halvleken såg länge ut att bli mållös men i den 88:e minuten gjorde Hanna Bennisson 3-0 vilket också blev slutresultatet.

Liverpools startelva: Laws; Hinds, Fahey, Koivisto, Flaherty, Matthews, Campbell, Kearns, Holland, Lawley, Stengel

Nästa match för damerna spelas 2 oktober, då är det Sunderland som står för motståndet i FA WSL Cup.