Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Rafa: Tiden som röd hämmade mig i Everton

Bild till nyheten

Rafa Benitez menar att han inte kunde arbeta precis som han ville i Everton på grund av sitt Liverpoolförflutna.

Inför förra säsongen anställde Everton Rafa Benitez som ny manager, något som fick många att höja på ögonbrynen med tanke på spanjorens sex år som manager i lokalrivalen Liverpool.

Det började väldigt bra för Benitez som ledde Everton till 10 poäng på de fyra första Premier League-matcherna. Sedan gick det dock snabbt utför. I januari, efter en period med endast en seger på 13 ligamatcher, fick han sparken.

I en intervju med Sky Sports berättar Benitez om varför han tror att det inte stämde för honom i Everton.

– Jag kände att vi kunde förbättra allting när det gäller staben, de olika avdelningarna, truppen och allt sådant.

– Det var en fin tid sett till de erfarenheter jag fick men samtidigt var det synd. Man måste analysera kontexten. När Everton kom med erbjudandet sa folk: "Du var med Liverpool det kan bli ett problem", men jag har många vänner som är blåa och de visste att jag skulle göra allt för att förbättra saker och ting.

– Jag visste att det skulle bli svårt men kanske med tanke på att jag var röd tidigare så kunde jag inte fatta vissa beslut. Det blev snabbt tydligt. Jag hade ett möte med en avdelningschef och frågade honom om allt var bra, han svarade: "Ja, allt är perfekt."

– Jag tänkte: "£600M har spenderats, det kan inte vara perfekt när ägarna och supportrarna inte är glada." Så jag insåg att vi behövde göra förändringar på insidan, men jag kunde inte göra det omedelbart eftersom jag tidigare varit röd, det skulle kunna väcka reaktioner som att jag skulle komma in och förändra klubben. 

– I en annan klubb så hade jag fattat de besluten. Jag har gjort det tidigare eftersom det är en tydlig väg till förbättring, men i Everton kunde jag inte göra det.

Bannerbild