​Ny kritik mot Boehly efter Salah-påstående

Bild till nyheten ​Ny kritik mot Boehly efter Salah-påstående
Chelseas ägare har kritiserats efter att han hävdat att Chelsea fostrat Mohamed Salah i klubbens akademi.

Chelseas amerikanske ägare Todd Boehly har fått mycket uppmärksamhet i veckan. I princip hela fotbollsengland har gett sig in i diskussionen om en All Star-match mellan norra och södra England, ett förslag som bland annat Jürgen Klopp skrattade gott åt.

Nu får Boehly kritik från egyptiska Al Mokawloon efter att ha visat prov på okunskap genom att berömma Chelseas akademi som "fostrat spelare som Mohamed Salah och Kevin De Bruyne".

Salah tillhörde aldrig Chelseas akademi. Han kom till Londonklubben som 21-åring efter sex år i Al Mokawloon som ung innan han flyttade till Basel.

"Den nya Chelsea-ägaren visar bristande förståelse och kunskaper. Vi är stolta över att Mohamed Salah utvecklades i Al Mokawloon Club och att han är en produkt av egyptisk och arabisk fotboll. Vi är stolta över att han är en av våra söner. Hela världen känner till Salahs karriär, som inleddes hos oss, men det verkar som att Chelsea-ägaren är den enda personen i världen som inte gör det," skriver Mohamed Adel Fathi, som är klubbchef i Al Mokawloon, på Facebook.

Faktum är att Salahs två år i Chelsea var långt ifrån någon succé vilket innebar en flytt till Roma varifrån han senare värvades till Liverpool.

Inte heller De Bruyne har gjort någon resa inom Chelseas akademi. Han köptes från Genk som 20-åring, då hade han redan gjort 113 A-lagsmatcher för klubben.

Källa: Liverpool.no


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer