​28 spelare på landslagsuppdrag

Bild till nyheten ​28 spelare på landslagsuppdrag
Ett stort antal A-lags- och akademispelare är kallade till landslagsspel med start nästa vecka.

Nästa vecka äger säsongens första landslagsuppehåll rum, det är också det sista innan klubblagsfotbollen tar en längre paus när VM i Qatar ska avgöras.

Totalt har 28 Liverpoolspelare kallats till landslagssamlingar varav 12 tillhör Jürgen Klopps trupp.

Brassetrion Alisson, Fabinho och Roberto Firmino tog plats i den trupp som ska möta Ghana och Tunisien. Matcherna kommer att spelas i Frankrike vilket innebär betydligt färre resetimmar för spelarna.

Detsamma gäller för Darwin Nunez som kallats till Uruguays samling. Uruguay ska spela mot Iran i Österrike innan de reser till Slovakien för en träningsmatch mot Kanada.

För Luis Diaz blev det dock en lång resa. Han är uttagen i Colombias trupp till matcher mot Guatemala och Mexico som båda spelas i USA. På sociala medier kan man se att anfallaren redan är på plats i staterna.

Naby Keita är trots den skada som Liverpools stab tror kommer att hålla honom borta till oktober kallad till Guineas landslagssamling, det återstår att se om han ansluter till truppen eller blir kvar på Merseyside.

Mohamed Salah kommer att representera Egypten i matcherna mot Niger och Liberia. Kostas Tsimikas är given i det grekiska landslag som ska ta sig an Cypern och Nordirland. I Nordirlands trupp återfinns utlånade Conor Bradley.

Virgil van Dijk ska leda sitt Nederländerna i matcher mot Polen och Belgien och Trent Alexander-Arnold är Liverpools enda representant i den engelska truppen. För Gareth Southgates manskap väntar spel mot Italien och Tyskland.

Diogo Jota är sedan en tid tillbaka kvitt sin lårskada och är kallad till Portugals samling för spel mot Tjeckien och Spanien.

När det kommer till ungdomslandslagen är Harvey Elliott uttagen i den engelska U21-truppen medan Harvey Davies och James Balagizi tar plats i U20-truppen. Ännu ett hack ned i åldrarna, på U19-nivå, väntar spel för Lee Jonas, Isaac Mabaya, Luke Chambers och Oakley Cannonier medan Bobby Clark och Ranel Young är kallade till U18-laget.

16-årige Ben Doak har för första gången blivit uttagen i Skottlands U21-landslag och i samma åldersklass är även Sepp van den Berg (Nederländerna), Owen Beck (Wales), Mateusz Musialowski (Polen) och Vitezslav Jaros (Tjeckien) uttagna.

Slutligen så är Fabian Mrozek kallad till Polens U20-landslag och Melkamu Frauendorf till Tysklands U18.

Samtliga som kallats till landslagsspel:

Seniorspelare: Alisson, Van Dijk, Alexander-Arnold, Tsimikas, Fabinho, Keita (skadad), Elliott, Salah, Diaz, Jota, Nunez, Firmino

Akademi och utlånade: Davies, Jaros, Mrozek, Van den Berg, Jonas, Bradley, Beck, Mabaya, Chambers, Balagizi, Clark, Frauendorf, Doak, Musialowski, Cannonier, Young

Ej kallade: Adrián, Kelleher (skadad), Pitaluga, Matip (tackat nej till landslagsspel), Gomez, Konate (skadad), Phillips, Robertson (skadad), Ramsay (skadad), Thiago, Henderson (skadad), Milner (tackat nej till landslagsspel), Oxlade-Chamberlain (skadad), Jones skadad), Arthur, Bajcetic, Carvalho.

Källa: Thisisanfield.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer