​Medias reaktion: "Lösningen? Håll Thiago skadefri"

Bild till nyheten ​Medias reaktion: "Lösningen? Håll Thiago skadefri"
Efter Liverpools 2-1-seger mot Ajax konstaterade engelsk press, precis som Jürgen Klopp, att de rödas insats var ett viktigt steg i rätt riktning efter bottennappet i Neapel.
Richard Jolly, Independent:

"Det går att argumentera för att den första stora Europakvällen på Anfield under Jürgen Klopp blev till tack vare ett sent segermål av en mittback."

"Ajax 2022 kanske inte hör hemma bredvid Dortmund 2016, men Joel Matips avgörande här kan nog mäta sig med Dejan Lovrens mot Klopps tidigare arbetsgivare när det gäller betydelsen av det."

"Efter den sämsta insatsen under sin tid i klubben, mardrömmen i Neapel, var Liverpool i stort behov av en reaktion och en seger."

"De visade prov på förbättring när det kommer till energi och organisation och på individuell samt kollektiv nivå. Men så länge som Ajax gick mot en poäng gick det att argumentera för att resultatet skulle vara med skadligt än förlusten i Neapel... Sedan nickade Matip in hörnan från Kostas Tsimikas och frustrationen ersattes av firande."

"Klopp tog in fyra nya spelare i laget. Alla bidrog. Matip nätade, Tsimikas och Diogo Jota assisterade och Thiago Alcantara osade klass med bollen vid fötterna."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Efter 'fyra eller fem dagar av absolut sanning' gentemot sina spelare verkar det som att Jürgen Klopp insett att det faktiskt är ärlighet som är den bästa policyn."

"Det här var inte The Reds på absolut högsta nivå, men de började åtminstone likna det lag som var tillräckligt bra för att nå Champions League-finalen för några få månader sedan."

"Det var ett välkommet steg i rätt riktning och Klopps mannar avslutade septemberschemat med en mycket välbehövlig återgång till segerspåret."

Sam Wallace, Telegraph:

"Jürgen Klopp kanske inte kan fira att spelare som gjort Liverpool till giganter under de senaste åren är tillbaka på i toppform, men, när det behövdes som mest, fanns åtminstone glimtar av de bästa insatserna under tyskens era."

"Under de senaste åren är det möjligt att de hade kört över Ajax och avgjort tidigare än i den 89:e minuten, men det är fortfarande någonting som inte riktigt stämmer med det här Liverpoollaget."

"De är inte riktigt kapabla till att krossa motståndare på det sätt de en gång var."

Neil Jones, Goal:

"Man kan inte hålla tillbaka de bästa spelarna i världen allt för länge. Salahs säsongstart har, likt Liverpools, varit en blandad historia, men det här var betydligt bättre från egyptierns sida."

"Han tog vara på den första chansen han fick när han tog emot Diogo Jotas passning och avslutade säkert med vänstern efter 17 minuter."

"Det var precis vad Jürgen Klopp hade önskat att se, att anfallarnas samspel var extremt effektivt. Salah hotade centralt istället för att fastna ute på kanten som varit fallet under de senaste veckorna."

"För Liverpools stjärnspelare var det här ett steg i rätt riktning."

Dominic King, Daily Mail:

"Det här handlar inte om att göra en förhastad bedömning eller en antydan att Liverpool har köpt en flopp i Darwin Nunez. Kvaliteten på de klubbar som ville köpa honom från Benfica i somras, och som försökte i januari, säger det mesta om att det här är en ung man med talang, något han, periodvis, visat i de röda färgerna."

"Men det faktum att Klopp endast nyttjade Nunez som inhoppare när Liverpool satte iväg på en resa som förhoppningsvis ska leda dem till Istanbul i juni, tyder på att acklimatiseringen tar längre tid än vad några nog förväntade sig."

"Kanske hjälptes han inte av de tidiga inhoppen mot Manchester City, där han vann en straff och gjorde det avgörande 3-1-målet, och Fulham, där han gjorde mål igen och assisterade Salah."

"Efter City-matchen blev narrativet: Vem kommer att göra flest mål, Nunez eller Erling Haaland?. Norrmannens iögonfallande smidiga anpassning har inneburit att tävlingen redan är avgjord. Men hur skulle det inte kunna vara så när Nunez endast är på planen i kortare perioden?"

Daniel Orme, Mirror:

"Kudus ska ha beröm för det mål han gjorde, men Liverpools Trent Alexander-Arnold kanske reflekterar över att det blev en kväll där hans defensiva förmågor återigen ifrågasattes."

"Högerbacken tillät Steven Berghuis att hitta in bakom honom och spela in bollen mot Steven Bergwijn. Ex-spursaren missade men bollen gick istället fram till Kudus."

"På vad som var det 50:e framträdandet i Europa för The Reds blev det återigen tydligt att defensiven är någonting han måste jobba på."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Efter allt prat om kris, utredningar om uselt försvarsspel, mittfältsfrånvaro och varningar om dyra anfallare som måste finna sig tillrätta så verkar svaret på Jürgen Klopps problem vara ganska simpelt: håll Thiago skadefri."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer