​Klopp: Ett första steg i rätt riktning

Bild till nyheten ​Klopp: Ett första steg i rätt riktning
Jürgen Klopp är mer än nöjd med den reaktion spelarna visade mot Ajax efter förra veckans mardrömsinsats i Neapel.

Jürgen Klopp fick se sitt Liverpool ta säsongens första seger i Champions League mot Ajax tack vare mål av Mohamed Salah och Joel Matip. Detta hade managern att säga när han mötte pressen efter matchen.

Om vad som var bättre jämfört med Napoli-matchen:

– Mycket. Om man slår ihop matcherna så tror jag inte det går att se att det är samma sport. Det var en enorm skillnad. Inledningen, mitten och avslutningen, allt var annorlunda. Fotbollen vi spelade, sättet som vi försvarade på. Vi hade en mycket högre intensitet, var mer aggressiva, modigare. Allt var bättre. Det här var ett första steg, ingenting annat, men allt var bra.

Om vikten av Matips segermål:

– Det var väldigt viktigt. Men matchen var ganska typisk för, inte vår säsong eftersom vi brukar ligga under med 1-0, men för den situation vi befinner oss i. Vi gjorde väldigt mycket som var bra. Jag har inte den exakta siffran men jag tror att vi hade 25 avslut. Det är bra. Mot ett starkt lag fullt av självförtroende.

– Vi skapade stora problem för dem. Vår höga press var bra. Pressen från mittfältet var bra, den kunde ha varit bättre i perioder men generellt sett var det bra. Sedan släppte vi in ett mål, vi ledde med 1-0 men släppte in ett mål på deras första chans. Det är det jag menar är typiskt för vår situation just nu.

– Reaktionen var OK, inte perfekt men OK. I halvtid sa vi till grabbarna att vår press inte såg lika övertygande ut efter deras mål. Det handlade bara om några få extra löpmeter eller en snabbare rush. Det är inte mycket men det kan göra stor skillnad.

– Det var det vi försökte med i andra halvlek. Vi visste att vi skulle behöva fortsätta att spela fotboll eftersom det var väldigt tufft för Ajax att försvara sig mot oss idag, de behövde slita. Man kunde se att de var lite mer aggressiva efter paus, de foulade lite mer, det är ett tecken på att de behöver tid.

– Vi gjorde det riktigt bra. Vi satte ofta igång spelet snabbt. Att matchen avgjordes på en fast situation kom nog inte som en överraskning, vi var väldigt bra där idag, jag har ingen aning om hur vi inte kunde göra mål tidigare.

– Det var ett fint mål. Vilt firande. Joels glädje, det var så vi alla kände.

Om karaktären laget uppvisade var kvällens viktigaste aspekt:

– Det är det allra viktigaste. Det är ingen som svävar iväg nu, det är inte så att grabbarna sitter i omklädningsrummet och inte kan sänka armarna. Det är mer en lättnad, vi visade för oss själva och världen utanför att vi kunde reagera. Grabbarna reagerade bra, jag gillade verkligen vad jag såg.

– Att matchen utvecklades som den gjorde kan nog vara till stor hjälp för oss, men nu ska vi ha ett uppehåll på två och en halv vecka, vilket känns konstigt. Men jag blev inte förvånad när de gjorde mål, inte alls. Inte för att jag tyckte att vi försvarade dåligt utan för att det i sådana här situationer inte är så konstigt om de inte behöver jättemycket för att göra mål. Det mål de gjorde var otroligt.

– Jag tror att Ali hade räddat nästan vilket skott som helst där, men just det skottet gick inte att rädda.

– Att vi kunde visa upp en reaktion, att vi fortfarande kan lyckas med sådana här saker, det var det viktigaste med den här kvällen.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer