I sjunde himlen efter nio års väntan

Bild till nyheten I sjunde himlen efter nio års väntan
Med sitt första Champions League-mål på nio år såg Joel Matip till att Liverpool tog tre enormt viktiga poäng mot Ajax. Det var en mycket glad mittback som intervjuades efter slutsignalen.

Liverpool höll en helt annan nivå mot Ajax jämfört med insatsen mot Napoli förra veckan men såg länge ut att behöva nöja sig med ett kryss då de vid ställningen 1-1 inte lyckades näta trots ett flertal chanser. Men i matchens sista ordinarie minut klev Joel Matip fram och nickade in segermålet.

– Jag hade några chanser innan så jag är väldigt glad att jag kunde göra mål i slutet, säger matchhjälten till BT Sport.

Matips nick rensades undan av en Ajax-spelare som stod strax innanför egen mållinje, så det dröjde några sekunder innan domaren signalerade för mål och målfirandet utbröt.

– Jag var inte säker förrän domaren blåste och då exploderade känslorna, säger mittbacken med ett stort leende.

Målet som betydde tre poäng för The Reds var mittbackens första Champions League-mål sedan han nätade för Schalke i en 2-0-seger mot Basel i december 2013.

– Wow, det var längesedan!

Mittbackskollegan Virgil van Dijk intervjuades samtidigt och gav sin spontana reaktion på matchen.

– Vi försökte (trycka på efter Salahs ledningsmål), sedan gjorde de mål på deras första chans. Men efter skräckmatchen i Neapel var det väldigt viktigt för oss att visa en positiv reaktion.

– Det är inte lätt att vända på det, men det här är ett steg i rätt riktning. Vi hade några riktigt bra perioder i matchen. Det var väldigt viktigt att vi vann idag så att vi kan ta med oss en bra känsla in i landslagsuppehållet.

– Jag borde själv ha gjort mål idag! Det kändes som att vi var farliga på varje frispark och hörna så det var upp till oss att sätta dit åtminstone en. Som tur är kunde 'the one and only" Joel Matip göra det.

Van Dijk fick frågan vad som krävs för att de ska vända den negativa trenden som varit under säsongsinledningen.

– Vi kan inte lyssna på allt som sägs utifrån. Det är lite roligt hur så många tidigare fotbollsspelare, som vet exakt vad vi går igenom, säger så mycket för att försöka att dra ned oss. Vi är väl medvetna om att det som hände förra veckan var oacceptabelt. Det var riktigt illa.

– Vi försöker att vända på det och det här var ett steg i rätt riktning. Nu får vi en liten paus innan vi kan fokusera på spel med landslaget.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer