– Det är den sämsta match vi spelat

Bild till nyheten – Det är den sämsta match vi spelat
Efter några dagar av analys konstaterar Jürgen Klopp att insatsen mot Napoli är den värsta han sett under sin tid i Liverpool.

Till följd av den inställda Premier League-omgången fick Jürgen Klopp och den röda truppen några extra dagar att analysera och försöka rätta till det som gick så snett i förlusten mot Napoli förra veckan. 

– Jag har tänkt mycket på det. Vi har haft möten med spelarna, jag har sett matchen flera gånger. Det var hemskt. Vi har visat situationer för spelarna, de var redan medvetna om det men att se vissa saker igen gjorde det verkligen uppenbart, sa managern på dagens presskonferens inför Ajax-matchen. 

Under Klopps tid som Liverpoolmanager har de rejäla bottennappen varit få, men 7-2-förlusten mot Aston Villa i oktober 2020 är ett exempel på en match där ingenting stämde. Napoli-matchen tar dock priset som sämsta insats, menar Klopp.

– Det är den sämsta matchen vi gjort under min tid här. Då har vi gjort några svaga insatser som mot Aston Villa till exempel, men då fanns det åtminstone glimtar av oss själva. I den här matchen fanns ingenting sådant. I sådana här lägen måste man försöka att förstå varför det blev som det blev.

– Jag skulle säga att åtta av elva spelare verkligen underpresterade. De tre andra var inte på topp, men de gjorde godkända insatser. Det vi måste göra är att hitta tillbaka till vår gemensamma idé. Allt vi har gjort under mina år här har baserats på ett nästintill perfekt försvarsspel. Det är där allting börjar. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer