– Sämsta nyförvärvet i Serie A!

Bild till nyheten – Sämsta nyförvärvet i Serie A!
Den italienske kolumnisten Alvise Cagnazzo är inte nådig i sin kritik av Divock Origis första tid i AC Milan.

Den 27-årige belgaren har inte haft någon rolig start på äventyret i Italien. Skador har gjort att det bara blivit ett och annat inhopp så här långt och han verkar långt efter Olivier Giroud i anfallskön. 

Det må tyckas vara lite väl tidigt att avfärda Origi som en fiaskovärvning redan i september månad, men den italienske reportern Alvise Cagnazzo tycker sig ha bilden klar för sig:

– Det är ingen tvekan om vem som är den sämsta signeringen i Serie A den här säsongen. Hans tid i AC Milan har varit en katastrof så här långt.

– Anfallarens första månader i Italien har varit präglad av skador och oflyt, något som också begränsande hans möjligheter på Merseyside. Han är 27 år och borde vara på toppen av karriären, men det ser redan ut som han är på en nedgående kurva, fortsätter Cagnazzo sin krönika i Daily Mail.

I Liverpool är han betraktad som en kulthjälte efter målet mot Champions League-finalen mot Tottenham och en räcka andra matcher med sena matchvinnande mål, som i derbyt mot Everton julen 2018. 22 mål och 10 assist på 107 matcher, varav merparten som inhoppare, är inte alltför dåligt. 

– I Italien riskerar han att dessa siffror blir ännu sämre och mer lik statistik för en mittfältare än för en anfallare, skriver reportern och menar att Milan snart kan få känslan av att de gjort ett stort misstag att värva Origi. Han är också en av lagets bäst betalda spelare efter gratisövergången i somras.

– Känslan runt Origi är att han har förlorat möjligheten att imponera Piolo (Stefano, reds anm). Milan-managern börjar förstå varför han lämnade Liverpool gratis, avslutar Cagnazzo.

Origi och hans AC Milan ställs mot Dinamo Zagreb i Champions League på onsdag, men belgaren är osäker på grund av skada.

Missflyt för Minamino

Inte heller Takumi Minamino har lyckats övertyga fans och reportrar i Monaco sedan övergången i somras. Japanen hoppades på mer speltid och har fått sina chanser i säsongsinledningen, men inte lyckats ta dem. 

Än så länge, är väl bäst att tillägga.

Minamino var en del av laget som åkte ur CL-kvalet mot PSV Eindhoven och har sedan dess fått starta två matcher men bara spelat i 55 respektive 45 minuter.

I de två senaste matcherna har han blivit sittande på bänken i ligaspelet. Han fick visserligen chansen från start i Europa League-mötet mot Röda Stjärnan, men blev utbytt i början av andra halvlek.

Källa: liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer