Chelsea-matchen kan också bli inställd

Bild till nyheten Chelsea-matchen kan också bli inställd
Den brittiska regeringen ska under dagen träffa Premier League-klubbarna angående helgens ligaomgång och där Liverpools bortamöte mot Chelsea på söndag är i fara att flyttas.

Enligt trovärdiga The Times kommer regeringen att uppmana fotbollsklubbarna att följa polisens råd och genomföra helgens ligaomgång "där det är möjligt att spela".

När det däremot gäller matcherna i London är det troligt att Tottenham-Leicester (lördag) och Brentford-Arsenal och Chelsea-Liverpool (båda söndag) flyttas på grund av förberdelserna inför drottning Elisabeths begavning på måndag den 19:e.

Hundratusentals sörjande förväntas strömma till huvudstaden under helgen för att hylla drottningen och poliser från hela landet har kallats in för att sköta säkerheten.

Ett annat förslag som nämnts i sammanhanget är att Chelsea istället åker till Merseyside för att möta Liverpool på Anfield på söndag, vilket är helt ologiskt då Everton tar sig an West Ham på Goodison Park samma dag – samt det faktum att en sådan förändring skulle skapa enorma logistiska problem för alla inblandade parter.

Under måndagen väntas Premier League släppa nya besked och skulle Liverpools match bli uppskjuten dröjer det alltså hela 19 dagar innan nästa ligamatch hemma mot Brighton den 1 oktober.

De positiva aspekterna vore i så fall att Jürgen Klopp plötsligt får gott om tid att träna spelarna fram till (och delvis över) landslagsuppehållet samt att Jordan Henderson, Curtis Jones, Ibrahima Konate, Caoimhin Kelleher – och kanske till och med Naby Keita! – har chansen att läka sina skador.

Oavsett så kommer Liverpools hemmamatch mot Ajax i morgon, tisdag, att gå av stapeln som planerat med avspark kl 21.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer