​Så ser skadeläget ut i truppen

Bild till nyheten ​Så ser skadeläget ut i truppen
Liverpool har för tillfället nio spelare på skadelistan. Detta vet vi om de respektive spelarnas status.

Inledningen av säsongen 2022/23 har för Liverpools del präglats av skadeproblem. Åtminstone en av de nio spelare som just nu återfinns på skadelistan väntas vara tillbaka i spel i tisdagens Champions League-match mot Ajax.

Caoimhin Kelleher:

Skada: Ljumske
Borta sedan: 4 juli
Förväntad comeback: Oklart

Målvakten ådrog sig en skada under en landslagssamling i början av sommaren och har hämmats av den sedan Liverpool drog igång försäsongsträningen.

I slutet av augusti meddelade Jürgen Klopp att 23-åringen börjat genomföra normal målvaktsträning igen, men han har ännu inte involverats i någon matchtrupp. Lyckas han undvika ett bakslag på träningsplanen lär en comeback i spel inte vara långt borta.

Ibrahima Konate:

Skada: Knä
Borta sedan: 31 juli
Förväntad comeback: Slutet av september

Konate smällde ihop med en motståndare i träningsmatchen mot Strasbourg i slutet av försäsongen och har varit borta sedan dess.

Senast mittbacken kom på tal sa Klopp att han förväntar sig ha honom tillbaka kring landslagsuppehållet som är sista helgen i september.

En comeback mot Brighton 1 oktober verkar alltså inte omöjlig.

Calvin Ramsay:

Skada: Rygg
Borta sedan: 4 juli
Förväntad comeback: Oklart

Ramsay värvades till Liverpool i somras men har ännu inte gjort debut i den röda tröjan. Sedan första dagen av försäsongen har skotten rehabiliterat på grund av ett problem med ryggen som hänger ihop med att han fortfarande växer.

Han syntes dock till på träningsbilder från AXA Training Centre för en tid sedan och ska enligt Klopp "komma närmare och närmare" full lagträning.

Jordan Henderson:

Skada: Baksida lår
Borta sedan: 31 augusti
Förväntad comeback: Slutet av september

Mittfältaren tvingades utgå i matchen mot Newcastle, något som fick Liverpool att agera på transfermarknaden genom att låna in Arthur från Juventus.

De första rapporterna om skadan gjorde gällande att en tre veckor lång skadefrånvaro var att vänta för lagkaptenen.

Jürgen Klopp sa nyligen att han tror att Henderson kan vara tillbaka efter landslagsuppehållet.

Naby Keita:

Skada: Baksida lår
Borta sedan: 21 augusti
Förväntad comeback: Slutet av september

Keitas skadesituation är den mest omdiskuterade. Efter intensiva rykten om missnöje i slutet av transferfönstret var han plötsligt otillgänglig för spel inför bortamatchen mot Manchester United och Klopp var fåordig när han fick frågor om spelarens skada.

Managern meddelade senare att mittfältaren förväntas vara borta ett bra tag och det faktum att han inte fick plats i Champions League-truppen hintade om en frånvaro som sträcker sig till november då gruppspelet i turneringen ska vara färdigspelat.

Tidigare i veckan blev Keita dock uttagen i Guineas landslagstrupp inför de kommande landskamperna och förbundskaptenen Kaba Diawara sa att situationen ser bättre och bättre ut och att han till och med ligger före schemat för comeback.

Alex Oxlade-Chamberlain:

Skada: Baksida lår
Borta sedan: 15 juli
Förväntad comeback: Tidigast i oktober

Oxlade-Chamberlain har varit borta under en längre tid på grund av en allvarlig hamstringskada som han ådrog sig i träningsmatchen mot Crystal Palace i somras.

Några dagar efter skadetillfället kom rapporter om att mittfältaren tidigast kunde vara tillbaka i oktober.

Klopps senaste uppdatering, som kom inför matchen mot Everton, var inte mer specifik än att han konstaterade att han blir borta ett bra tag till.

Curtis Jones:

Skada: Stressreaktion i vaden
Borta sedan: Början av september
Förväntad comeback: Oklart

Jones blev skadad tidigt på säsongen men såg ut att ha blivit kvitt problemet när han var tillbaka i träning och uttagen i truppen till matchen mot Newcastle på Anfield, men ett bakslag innebar att han missat de senaste matcherna mot Everton och Napoli.

Det är dock inte lika allvarligt som tidigare, men tillräckligt allvarligt för att han inte ska kunna träna med laget, meddelade Klopp inför Merseysidederbyt.

Fabio Carvalho:

Skada: Lårkaka
Borta sedan: 3 september
Förväntad comeback: Matchen mot Ajax

Carvalho fick chansen från start i Merseysidederbyt men blev utbytt redan i paus på grund av en smäll mot låret.

Lårkakan var så pass allvarlig att han inte kunde spela mot Napoli, men Klopp trodde att han skulle kunna vara tillbaka mot Wolverhampton - då den matchen flyttats fram lär han vara spelklar till matchen mot Ajax nästa vecka.

Kaide Gordon:

Skada: Bäckenet
Borta sedan: Februari
Förväntad comeback: Oklart

Gordon har inte spelat sedan i februari då han spelade för U23-laget i Premier League 2.

I helgen kom uppgifter om att det rör sig om problem med bäckenet för den unge anfallaren. Klubben ska inte ha satt något datum för en möjlig comeback men förhoppningen är att han ska vara tillbaka i lagträning inom en snar framtid.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer