​Medias reaktion: "Det här var pinsamt"

Bild till nyheten ​Medias reaktion: "Det här var pinsamt"
Liverpool får svidande kritik i engelsk press efter storförlusten mot Napoli.
Richard Jolly, Independent:

"Om man ser på det ur ett större perspektiv har Liverpool förlorat i Neapel två gånger tidigare och ändå tagit sig ur gruppen i Champions League, men de är långt ifrån det lag som nästan tog hem samtliga titlar förra säsongen."

"De framstod fallfärdiga, nästan trasiga. Fyra mål kunde ha varit sju. Inte bara på grund av antalet chanser utan även dess kvalitet. Ett skott tog i målramen, en straff missades och ett skott räddades på mållinjen."

"Det är sällsynt att se Liverpool öppnas upp på det här sättet. I stunder var det pinsamt. Oavsett om det var Virgil van Dijk eller Joe Gomez, James Milner eller Trent Alexander-Arnold, det här var en hemsk kväll för spelare som gång efter annan presterat betydligt bättre än så här."

Andy Hunter, Guardian:

"En spricka uppstod i skuggan av Mount Vesuvius. Det var Liverpool som slets sönder och samman av Napoli under en pinsam kväll när Jürgen Klopps lag framstod som Champions League-nybörjare snarare än finalister i tre av de senaste fem åren."

"En av Liverpools största förluster i Europa kom välförtjänt, det här var nog den värsta insatsen i Europa som laget presterat under Klopps sju år i klubben."

"Det är svårt att hitta en insats som skulle komma i närheten att få den oönskade utmärkelsen. Gästerna blev överkörda och deras segerlösa svit i Neapel fortsätter, men det såg betydligt värre ut den här gången jämfört med de två tidigare förlusterna under Klopp."

"Klopp sa inför matchen att han ville att Liverpool skulle släcka ned känslorna och aggressionen som Napoli lyftes av inne på arenan genom tydliga fotbollsprinciper och kompakt försvarsspel. Spelarna verkade inte ha fått meddelandet."

"De hällde olja på den redan uppeldade stämningen på Stadio Diego Armando Maradona genom en passiv, kaotisk insats där deras försvar passerades gång efter annan."

Jamie Carragher:

Dominic King, Daily Mail:

"Det här var pinsamt. En insats så usel att det är lätt att kalla den för den sämsta insatsen i Europa under Klopp-eran."

"Napoli förtjänar beröm, de var aggressiva och dynamiska och skadade Liverpool, men de fick definitivt hjälp på traven."

"De låg under med tre mål i halvtid, en straffräddning av Alisson Becker såg till att siffrorna inte var större. Det var knappt så att man kunde tro att det var 103 dagar sedan Liverpool gick upp mot Real Madrid för att slåss om en sjunde titel i turneringen."

"Man kan hoppas att de supportrar som följde Klopps råd i maj om att boka sina hotel i Istanbul för 2023 års Champions League-final har möjligheten att få pengarna tillbaka. Efter förlusten mot Real Madrid var Klopp säker på att Liverpool kunde vara tillbaka i världens största klubblagsmatch inom loppet av 12 månader och uppmanade supportrar att följa den drömmen."

"Med tanke på vad vi såg här har Liverpool tur om de når slutspelet."

Neil Jones, Goal:

"Att Gomez klivit in i Liverpools försvar har generellt fungerat bra den här säsongen, men han blev helt överkörd här."

"Var börjar man ens? Det usla försöket att ställa offside som gav Osimhen chansen att träffa stolpen i första minuten? Slarvandet med bollen som skulle lett till ett baklängesmål om det inte vore för Van Dijks rensning på mållinjen?"

"Den totala oförmågan att hantera Kvaratskhelia i straffområdet när Napoli gjorde sitt tredje mål?"

"Det var smärtsamt att se. Gomez såg ut att vara tung i benen, nervös och lyckades inte ta tag i matchen när Napoli siktade in sig på honom. Han var dock inte ensam, men han blev verkligen synad här. Att han blev utbytt i halvtid kändes som ett beslut grundat i medkänsla."

Dan Marsh, Mirror:

"James Milner fick uppgiften att leda Liverpools mittfält i Neapel till följd av skadeproblemen. Men tyvärr var den mångsidiga veteranen, som varit sinnebilden av kontinuitet under sin karriär, helt under isen."

"36-åringen gav laget värsta tänkbara start när han gav bort en straff efter fem minuter och han varnades strax därefter på grund av en sen tackling. Han kunde ha blivit utvisad kort senare, han hade tur som klarade sig kvar på planen fram till att timmen var spelad och han äntligen blev utbytt."

"Liverpool har ett dåligt facit mot Napoli på bortaplan. De behövde se sina erfarna spelare kliva fram efter en svag säsongsinledning, men Milner gjorde raka motsatsen."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer