Robbo: Vi förtjänade det här

Bild till nyheten Robbo: Vi förtjänade det här
Andy Robertson konstater att Liverpool bjöd på alldeles för stora ytor i förlusten mot Napoli och att de förtjänade förlusten.

Liverpools Champions League-säsong började på värsta tänkbara sätt. De var flera nivåer sämre än Napoli och fick se sig besegrade med 4-1 på Stadio Diego Armando Maradona.

– Vi var alldeles för öppna i försvarsspelet, man kan inte komma till en plats som den här och inte vara kompakta. Vi hade chanser, de hade chanser - de var det klart bättre laget, sa Andy Robertson till BT Sport efter matchen.

– När man är ett pressande lag och missar en tackling så måste man som lag följa upp det, en lagkamrat måste hjälpa till. De tilläts vända upp på tok för många gånger och då hade de stora ytor att utnyttja. De slog bollar in bakom och skapade problem för våra mittbackar.

– Oavsett om det var situationer två mot två eller tre mot tre, när man åker på en bortamatch i Champions League kan man inte bjuda på sådana här ytor. Vi måste hitta tillbaka till grunderna, vi måste vara kompakta.

– Vi skapade chanser ikväll, det gjorde vi, men tyvärr förtjänade vi det här med tanke på hur stora ytor vi bjöd på. De hade så stora ytor att spela på, särskilt i den första halvleken, så det kändes som att de var en man mer. Det är inte likt oss.

– Man visste att publiken skulle vara taggad och att spelarna skulle få energi av det, då måste man vara redo att kämpa och jag tycker inte att vi var i närheten av tillräckligt nära varandra i presspelet.

– Understödet saknades och när så är fallet blir man förbispelade som vi blev. Vi förlorade med 4-1, vi förtjänade att göra det. Vi måste vakna och det snabbt. Vi kan inte prestera så här.

Liverpool har chansen att studsa tillbaka från det här bottennappet på lördag när Wolverhampton gästar Anfield. Därefter väntar en hemmamatch mot Ajax tre dagar senare.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer