​Rapport: Nattsvart i Neapel

Bild till nyheten ​Rapport: Nattsvart i Neapel
Det blev en mardrömskväll i Neapel för Liverpool som stod för en, minst sagt, håglös insats mot ett Napoli som inte behövde ta ut sig allt för mycket för att säkra sig de tre poängen. Slutsiffrorna skrevs till 4-1.

Napoli höll på att få en drömstart på matchen när Alisson missbedömde en boll in bakom backlinjen mot Victor Osimhen; anfallaren passerade den utrusande målvakten, men skottet från snäv vinkel träffade utsidan av stolpen och The Reds kunde pusta ut.

Italienarna skulle dock få sin drömstart. I den femte minuten tilldelades de en straffspark efter att James Milner täckt ett avslut med handen. Zielinski klev fram från elva meter och tryckte dit 1-0.

Zielinski lurade Alisson åt fel håll och öppnade målskyttet från straffpunkten.

Napoli var överlägsna i inledningen av matchen och fick ytterligare en straff i den 18:e minuten då Osimhen föll i en duell med Virgil van Dijk. Domare Carlos del Cerro blåste inte, men VAR-domarna skickade ut honom till skärmen och efter en närmare titt på situationen valde han att blåsa straff. Denna gång klev Osimhen fram och avslutade i sitt vänstra hörn, men Alisson gick åt rätt håll och räddade!

Liverpool fick lite energi av Alissons straffräddning och etablerade ett tryck mot Napolis straffområde under några minuter. Det var dock hemmalaget som skapade matchens nästa heta målchans. Joe Gomez slarvade med bollen vilket gav Osimhen möjligheten att sno till sig den, löpa in i straffområdet och ge Kvaratskhelia ett öppet mål, men Van Dijk hann ner på mållinjen och lyckades rädda.

Efter en halvtimmes spel kom 2-0-målet. Gomez slarvade bort bollen igen och med ett vackert men simpelt väggspel gavs mittfältaren Anguissa ett friläge som ledde till att Alisson tvingades hämta ut bollen ur nätet för andra gången i matchen - det kunde dock ha varit betydligt fler gånger än så med tanke på Liverpools usla försvarsspel.

Anguissa firar 2-0-målet.

Fem minuter innan pausvilan tvingades Napolis anfallare Osimhen utgå. In kom Giovanni Simeone.

Napoli hann med att göra 3-0 också innan den första halvleken var slut. Gomez förlorade mycket enkelt en duell med Kvaratskhelia som kunde servera ett gratismål till inhopparen Simoene, han rullade enkelt in italienarnas tredje mål i öppen kasse.

Inför den andra halvleken fick Joe Gomez lämna plats för Joel Matip.

Napoli behövde inte mer än en dryg minut på sig att näta efter paus. Ännu en boll in bakom de rödas backlinje blev en jättechans, Alisson räddade först Zielinskis avslut men polacken fick snabbt revansch då han chippade in returen.

Liverpools mardröm fortsatte omedelbart efter pausvilan.

Från ingenstans lyckades Liverpool spräcka målnollan strax efter Napolis 4-0. Luis Diaz drev in från kanten och skruvade in bollen i borte hörnet.

Efter en dryg timme gjorde Klopp ett trippelbyte: Thiago, Diogo Jota och Darwin Nunez ersatte Milner, Firmino och Salah.

Liverpool stoppade blödningen något med 4-1-målet och lyckades rulla lite boll på offensiv planhalva under en längre period, men de hotade inte Meret i Napolis mål på allvar.

Med en kvart kvar fick Arthur göra debut i Liverpooltröjan när han ersatte Harvey Elliott.

Gästerna anföll konstant under slutminuterna mot ett lågt stående Napoli men de var aldrig nära att hitta något ytterligare reduceringsmål och fick se sig besegrade med 4-1 i Champions League-premiären.

Champions League, gruppspel

Napoli - Liverpool 4-1 (3-0)

Målen: 1-0: (5) Zielinski, 2-0: (30) Anguissa (Zielinski), 3-0: (44) Simeone (Kvaratskhelia), 4-0: (47) Zielinski, 4-1: (49) Diaz

Domare: Carlos del Cerro

Skott: 18-15

Skott på mål: 9-7

Bollinnehav: 38%-62%

Passningar: 380-583

Passningsprecision: 81%-88%