​Cannonier segerskytt för U19

Bild till nyheten ​Cannonier segerskytt för U19
Liverpools U19 inledde UEFA Youth League-gruppspelet på bästa sätt med en stark bortaseger mot Napoli. Ben Doak fortsätter att imponera, här bidrog han med ett mål och assisterade till Oakley Cannoniers segermål.

Liverpool och Napolis juniorer bjöd på en aptitretare inför kvällens Champions League-premiär när de drabbade samman i säsongens första gruppspelsmatch i UEFA Youth League.

Gästande Liverpool öppnade starkt och tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel genom Ben Doak - nyförvärvet som anslöt till akademin från Celtic i somras och som har imponerat stort under säsongsinledningen - som dribblade sig in i straffområdet och drog till med ett välplacerat avslut till 1-0 för de rödklädda.

Doak skapade problem för italienarna i princip varje gång han hade bollen i den första halvleken men det blev inga fler mål innan pausvilan.

Napoli hade problem att omsätta bollinnehav till målchanser men en bit in i andra halvlek fick de chansen från elva meter då de tilldelades en straffspark till följd av att Davies bedömdes ha foulat Napolispelaren Pesce. Hemmalaget tog vara på straffsparken och en kvittering var ett faktum.

I den 67:e minuten skulle matchens sista och avgörande mål göras och det var Liverpool som gjorde det. Doak slog ett lågt inlägg mot Oakley Cannonier som gjorde 2-1 från nära håll. De unga röda tog alltså hem samtliga tre poäng från matchen på Stadio Giuseppe Piccolo.

Liverpools U19:s startelva: Davies; Mabaya, Quansah, Jonas, Chambers; Corness, McConnell, Frauendorf; Doak, Cannonier, Kone-Doherty.