​Inget Europaspel för "Polens Messi"

Bild till nyheten ​Inget Europaspel för "Polens Messi"
Liverpool har tagit ut en trupp på hela 40 spelare till UEFA Youth League, men det fanns inte plats för Mateusz Musialowski.

Idag inleder Liverpool gruppspelet i U19-turneringen UEFA Youth League med en bortamatch mot Napoli. Cmore sänder matchen som har avspark 14:00.

Det är en spännande turnering som innebär ypperliga möjligheter för Champions League-klubbarnas akademispelare att samla på sig viktig erfarenhet av spel ute i Europa.

Akademitränarna Barry Lewtas och Marc Bridge-Wilkinson har tagit ut en stark trupp till årets upplaga av turneringen med namn som Bobby Clark, Stefan Bajcetic, Isaac Mabaya, Kaide Gordon, Oakley Cannonier, Ben Doak och Melkamu Frauendorf.

En spelare som dock inte blivit uttagen är Mateusz Musialowski, den snabbe yttern som tack vare sin bländande bollbehandling och tekniska förmåga fått smeknamnet "Polens Messi". Så sent som sista juli fick han göra ett inhopp i A-lagets träningsmatch mot Strasbourg hemma på Anfield, men någon plats i UEFA Youth League-truppen blev det inte.

Det är oklart varför han inte inkluderats i truppen. UEFA tillåter varje deltagande lag att registrera fem överåriga spelare, en kategori Musialowski faller in under då han är född efter 1 januari 2003, men Liverpool har endast fyllt fyra av sina fem sådana platser med Harvey Davies, Jarell Quansah, Dominic Corness och Max Woltman - dessutom har Woltman lånats ut till Doncaster, något som ger klubben tillåtelse att ersätta honom.

En möjlig förklaring skulle kunna vara att även Musialowski är på väg ut på lån. Det engelska transferfönstret må ha stängt men klubbar från Belgien, Tjeckien, Grekland, Israel, Serbien, Tjeckien, Turkiet och Ukraina har fortfarande möjligheten att förstärka sina trupper.

Det har dock varit helt tyst på ryktesfronten vad gäller polacken så det återstår att se om ett utlån är aktuellt eller om det kommer någon annan förklaring till frånvaron framöver.

Liverpools trupp:

Målvakter: Davies*, Hewitson, Morana, Trueman, Stretch

Försvarare: Quansah*, Miles, Jonas, Lucky, Pinnington, Hayes-Green, Samuels, Mabaya, Chambers, Scanlon, Gyimah, Osborne, Davidson

Mittfältare: Bajcetic, Corness*, McConnell, Pilling, Pennington, Onanuga, Giblin, Laffey, Kelly

Anfallare: Woltman**, Clark, Gordon, Frauendorf, Cannonier, Blair, Doak, Kone-Doherty, Koumas, Young, John, Danns, Roberts

* Överårig, ** Har lämnat på lån

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer