​Även U19 premiärspelar mot Napoli

Bild till nyheten ​Även U19 premiärspelar mot Napoli
Liverpools U19 kickar idag igång årets upplaga av UEFA Youth League med en bortamatch mot Napolis motsvarighet.

Idag premiärspelar Liverpools juniorer i UEFA Youth League. Det är en akademiturnering som speglar Champions League så för de unga röda väntar gruppspelsmatcher mot Napoli, Ajax och Rangers. 

I England seriespelar Liverpool med både ett U18- och ett U21-lag, men i den här europeiska turneringen är det U19-lag som gäller.

U21-lagets tränare Barry Lewtas kommer att leda laget med U18:s Marc Bridge-Wilkinson som assisterande.

– Det är en fin turnering för spelarna och staben. Alla inblandade kan samla på sig viktig erfarenhet. Jag har fått vara involverad i turneringen ett par gånger och det är alltid spännande, säger Lewtas till Liverpoolfc.com.

– Spelarna är taggade, vi gjorde det bra förra säsongen när vi tog oss till kvartsfinal. Vi hoppas kunna göra det bra i år igen.

I premiären, som spelas idag klockan 14:00 svensk tid och sänds på Cmore, väntar en bortamatch mot Napoli.

– Jag har lett laget mot Napoli två gånger tidigare. Det har alltid varit tuffa matcher. Vi har spelat bra på hemmaplan men borta har det varit tufft, vi har verkligen behövt kämpa. Vi ser verkligen fram emot den här matchen och de som väntar mot Ajax och Rangers, säger Lewtas.

Detta är truppen Liverpool har registrerat:

Målvakter: Davies*, Hewitson, Morana, Trueman, Stretch

Försvarare: Quansah*, Miles, Jonas, Lucky, Pinnington, Hayes-Green, Samuels, Mabaya, Chambers, Scanlon, Gyimah, Osborne, Davidson

Mittfältare: Bajcetic, Corness*, McConnell, Pilling, Pennington, Onanuga, Giblin, Laffey, Kelly

Anfallare: Woltman**, Clark, Gordon, Frauendorf, Cannonier, Blair, Doak, Kone-Doherty, Koumas, Young, John, Danns, Roberts

* Överårig, ** Har lämnat på lån

Noterbart är att polacken Mateusz Musialowski utelämnats från truppen trots att han kunnat ta en plats som överårig då reglerna tillåter fem spelare som är födda senare än 1 januari 2003. Det finns fortfarande en möjlighet att yttern lånas ut då transferfönstret ännu inte stängt i länder som Belgien, Tjeckien, Grekland, Israel, Serbien, Slovakien och Turkiet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer