​Spalletti: Ska synas att vi går för segern

Bild till nyheten ​Spalletti: Ska synas att vi går för segern
Napolis Luciano Spalletti är mäkta imponerad av Liverpools kvalitet, men understryker att italienarna inte räds den utmaning som stundar hemma på Stadio Diego Armando Maradona.

När Luciano Spalletti höll sin presskonferens inför kvällens match mot Liverpool riktade han mycket beröm åt de rödas håll.

– Vi är tillbaka i Champions League igen och ska möta ett av de mest ikoniska lagen i turneringen, sa managern enligt Liverpoolfc.com.

– När man möter Liverpool måste man verkligen hålla en hög standard, de spelar en slags totalfotboll.

– Vi vill nå upp till den nivån, vi kliver inte ut på planen för att få beröm och komplimanger, vi ska försöka vinna matchen. Det ska synas att vi går för segern.

Victor Osimhen och Hirving Lozanos skadestatus blev något tydligare under Spallettis presskonferens. Lozano är tillbaka i lagträning igen och tillgänglig för spel. Det återstår dock att se om Osimhen, som gjorde 18 mål för Napoli förra säsongen, hinner bli kvitt sin skadekänning.

– Han har tränat på egen hand. Om han känner sig bättre kommer han att träna med laget (under matchdagen) och testa att skjuta och göra lite mer aktioner med boll. Om han reagerar positivt på det så kommer han att vara tillgänglig.

Hoppas lägga beslag på två Liverpooltröjor

Matchen mot Liverpool innebär för Spallettis del ett återseende med Alisson och Mohamed Salah, två spelare som han tidigare tränat.

– Det ska bli kul att träffa Alisson och Mohamed Salah igen. Jag är lyckligt lottad som fått träna dem. Jag ser fram emot att se dem spela igen.

– När Alisson gick till Liverpool från Roma var han en av de dyraste målvakterna genom tiderna, men han har visat sig vara värd pengarna.

– Om man försöker jämföra Alisson med andra målvakter så är han nästan målvakternas nummer 9 med sin närvaro, karaktär och kvalitet.

– När det gäller Mo Salah så minns jag en presskonferens efter en 4-0-seger mot Palermo. Jag påpekade att han sprintade 60 meter hemåt för att försöka vinna tillbaka bollen även när vi ledde med 4-0. Han är en av de spelarna som kan vinna en boll som ser ut att vara förlorad.

– Jag hoppas kunna addera Alisson och Salahs tröjor till min samling, jag kommer att ge dem båda ett varmt välkomnande.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer