Senaste nytt inför CL-premiären

Bild till nyheten Senaste nytt inför CL-premiären
Jürgen Klopp och Alisson har snackat upp onsdagens bortamatch mot Napoli. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.

Alisson Becker

Om Arthur:

– Allt gick så snabbt så jag pratade bara med honom den dagen han kom till oss. Han är en fantastisk spelare, det kommer ni att se ute på planen. Jag ser fram emot att han ska hitta formen och finna sig tillrätta så snabbt som möjligt. 

– Vi alla vet att det inte är lätt att gå från ett land till ett annat, jag gjorde samma flytt som honom, från italiensk fotboll så jag vet att det finns en del skillnader. Men i slutändan är det fotboll det handlar om och med hans kvalitet, attityd och vilja kommer han att kunna klara de utmaningarna, han kommer att bidra med mycket kvalitet till laget.

Om att inte hållit så många nollor i början av säsongen:

– Vi är aldrig glada efter matcherna (där de inte fått med sig resultat), men vi är fotbollsspelare så vi måste kunna hantera förluster, oavgjorda matcher, allt sådant. Om vi hade kommit hit och vunnit alla matcher hade vi inte varit för glada för det eftersom vi vet att säsongen just har börjat. 

– Vi vet att vi måste göra det bättre. Det gäller att vi håller lugnet och jobbar på det vi måste förbättra för att börja vinna och hålla nollan igen.

Om att komma över finalförlusten mot Real Madrid:

– Dagen efter var det väldigt tungt, man är frustrerad över resultatet och att man inte lyckades nå målet. Men som jag sa tidigare så är vi professionella fotbollsspelare så vi måste hantera sådana saker. Det är tufft, men jag har lärt mig att hantera sådana saker sedan jag var ung. 

– Som fotbollsspelare måste man studsa tillbaka så snabbt som möjligt. Jag spelade med landslaget efteråt och efter första matchen så tänkte jag inte längre på finalen.

Om förlusten kan motivera dem till en seger i år:

– Vi kan försöka att använda det som extra motivation, men enligt mig behöver vi inte det, vi är här i en tuff turnering och ska möta ett lag som Napoli, vi har en tuff grupp. Det är motivation nog. Vi ska kämpa för att ta oss igenom det för att sedan ta det steg för steg därifrån.

Om Spallettis lovord:

På sin presskonferens öste Napolimanagern Spalletti beröm över Alisson.

– Jag vill tacka honom för de fina orden, jag hade en fin säsong tillsammans med honom i Roma. Jag utvecklades mycket även om jag hade önskat att spela mer, det är han medveten om! Jag lärde mig mycket. 

Om han ser Napoli och Liverpool som favoriter i gruppen:

– Vi är fyra lag i gruppen och alla har förtjänat sin plats. Alla fyra lag har chansen att gå vidare. Det är upp till oss att gå ut på planen och visa vad vi kan, förhoppningsvis kan vi avancera från gruppen som etta.

Om Napolis nyförvärv Khcicha Kvaratskhelia:

– Vi är förberedda på alla situationer som kan uppstå i matchen. När man ska möta ett lag försöker man att lära sig så mycket som möjligt om laget man ska möta. Vi är redo att möta samtliga spelare. Vi vet hur duktiga spelare Napoli har, de spelar verkligen passionerat. 

Jürgen Klopp

Om Thiago:

– Han är tillbaka i träning, han gjorde andra dagen idag. Han är redo. 

Om Hendersons skada:

– Vi har fått resultaten från undersökningen och jag tror att han är tillbaka efter landslagsuppehållet.

Om Arthur:

– Arthur behöver spela fotboll, träna. Så är det. Han var borta från lagträning med Juventus under en längre tid så han är i behov av träning med vårt lag. Kan han spela några minuter? Ja. Bör han spela hela matcher? Nej. Han behöver vänja sig vid intensiteten.

– Det går bra för honom, han ger allt på träning, vi måste vara försiktiga med honom.

Om vad de behöver göra för att få med sig ett bättre resultat mot Napoli än tidigare:

– Vi har inte vunnit här, men jag tror att vi gick till final en gång när vi mötte Napoli i gruppen! Jag tror det hände i Dortmund också.

– Men jag är en "late bloomer", jag behöver lite längre tid på mig, det innebär att jag ibland måste försöka två, tre eller kanske fyra gånger. Vad måste vi göra? Spela bättre än i de tre tidigare matcherna. Napoli är riktigt starka.

Om att han blev hyllad av Spalletti:

Journalisten berättade att Spalletti hade en keps på sig på sin presskonferens och att han beskrev Klopp som en legendar.

– Mr Spalletti. Om jag såg ut som honom utan en keps så hade jag inte burit en så ofta! 

– Han är en stor manager som jobbat världen över med framgång. Man kan verkligen se när ett lag tränas av honom, det har jag stor respekt för. Jag ser fram emot att träffa honom imorgon.

Om Curtis Jones och Fabio Carvalho:

– Curtis, när han var borta tidigare hade han en stressreaktion i ett ben, allt såg bra ut, han tränade två gånger och så kände han av det igen. Det är inte lika illa som förra gången men det är tillräckligt illa för att han inte ska kunna träna med laget.

– Fabio fick en rejäl lårkaka senast. Han kan gå som vanligt nu men det fanns ingen chans att han kunde träna. Vi hoppas att det ska bli bättre för varje dag nu och att han ska vara redo till helgen.

Om Napoli:

– De har riktigt duktiga spelare. Jag är inte helt säker, men jag tror att det för inte så länge sedan var det en ganska nervös känsla kring Napoli där spelare lämnade av olika anledningar men det verkar som att det lugnat ned sig nu, jag är glad för folkets skull.

– En spelare som alltid varit kvar är Zielinski och runt honom kan man bygga intressanta lag. Det är ett spännande projekt. De är väldigt intensiva, riktigt duktiga, men Spalletti är en duktig tränare så man bör inte vara förvånad. 

Om han känner att Neapel är en farlig plats:

Journalisten påpekade att Liverpool på sociala medier har informerat supportrar om ett antal säkerhetsaspekter de bör ta i beaktning.

– Det är en pinsam fråga från din sida. Du vill skapa rubriker. Är du från Neapel? Tycker du att det är en farlig stad? Jag vet inte. Jag lever inte ett normalt liv här, jag är skyddad här och åker direkt till hotellet. Och du frågar mig vad jag tycker?

– Du vet exakt vad en del människor pratar om. Om vissa supportrar träffar andra supportrar så kan saker hända. Det har ingenting med staden att göra. Jag vet inte. Jag är inte här för att ska rubriker åt dig. 

– Om du inte vet vad du ska ställa för frågor så hade det inte varit några problem, jag hade älskat att åka till hotellet och koncentrera mig på matchen som ska spelas imorgon. Med tanke på den frågan verkar det inte som att du visste vad du skulle fråga längre.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer