​Rapport: Mållöst i derbyt

Bild till nyheten ​Rapport: Mållöst i derbyt
Det blev verkligen en match med derbykaraktär på Goodison Park där mycket handlade om intensitet och kamp. Liverpool hade tre ramträffar men lyckades inte få med sig mer än en poäng från matchen som slutade mållöst.

Det blev en väntad start på matchen där Liverpool tog tag i taktpinnen medan Everton föll hem och försvarade djupt med hela laget och sökte omställningar de få gånger de hade bollen.

Efter några minuter satte dock hemmalaget en högre press som skapade problem för The Reds och kom tack vare detta till matchens första målchans genom Neil Maupay som avslutade utanför från nära håll.

När Everton klev upp fick de rödklädda problem i speluppbyggnaden där de allt för ofta slarvade i passningsspelet.

En misslyckad rensning från Joe Gomez höll på att bli en gåva i form av ett ledningsmål efter en dryg halvtimmes spel. Tom Davies fick möjlighet att avsluta i straffområdet men skottet tog i stolpen.

I slutet av halvleken kom Liverpools första riktiga chanser och de var rejält nära att ge utdelning. Darwin Nunez drog till på halvvolley efter en längre passning in bakom den blåa backlinjen men Jordan Pickford lyckades styra skottet i ribban. Luis Diaz fick tag i bollen, vek in och skruvade den mot bortre men Evertonkeepern räddades av sin vänstra stolpe.

Halvleken, som präglades av hög intensitet och mycket kamp, slutade mållöst.

Inför andra halvlek kom Roberto Firmino in i stället för Fabio Carvalho. Det innebar en formationsändring till 4-2-3-1 med Firmino bakom Darwin.

Den första knappa kvarten i halvleken var helt klart Liverpools sett till bollinnehav och offensivt tryck, men Pickford testades inte nämnvärt i målet.

I den 59:e minuten gjorde Klopp ett dubbelbyte där Tsimikas och Alexander-Arnold klev av medan Andy Robertson och James Milner kom in.

Firmino var ett piggt tillskott i den röda offensiven och var nära att hitta nätet två gånger om med ett avslut som räddades med fingertopparna av Pickford och en nick på den efterföljande hörnan.

En Evertonomställning efter en hörna resulterade sånär i 1-0 då Maupay fick ett jätteläge från nära håll, men Alisson stod för en fin räddning.

Everton gjorde mål med tjugo minuter kvar när Maupay nådde Conor Coady som satte bollen i öppen kasse, men efter en VAR-check dömdes det bort för offside.

I den 80:e minuten gjorde Klopp ytterligare ett dubbelbyte där Darwin och Elliott fick lämna plats för Joel Matip och Diogo Jota.

Liverpool hade enorma problem att skapa någonting överhuvudtaget i slutet av matchen, istället var det Everton som var närmast ett ledningsmål när Alisson tvingades till en jätteräddning på ett skott från McNeil.

På övertid räddades Everton av målramen ännu en gång efter att Pickford fått handen på ett avslut från Salah, det var den sista chansen i matchen som slutade mållöst.