​Thiago i träning nästa vecka

Bild till nyheten ​Thiago i träning nästa vecka
Thiago förväntas börja träna med laget i början av nästa vecka. Diogo Jota kan komma att involveras redan i matchen mot Everton.

Skadeläget i truppen har varit ett återkommande samtalsämne på Jürgen Klopps presskonferenser under säsongsinledningen.

Joel Matip och Curtis Jones var tillbaka på bänken i matchen mot Newcastle, men Jordan Henderson tvingades kliva av med en lårskada.

Klopp kunde på dagens presskonferens inte ge några besked om hur länge lagkaptenen förväntas vara borta. Han kom dock med positiva uppdateringar vad gäller Diogo Jota och Thiago.

Jota har tränat sedan igår och kan enligt managern komma att vara med i truppen mot Everton. Med tanke på att Darwin Nunez är tillbaka från avstängning skulle det bli första gången den här säsongen som The Reds har fem anfallsalternativ tillgängliga.

Thiago, som inte spelat sedan han haltade av planen i bortamatchen mot Fulham, förväntas börja träna i början av nästa vecka. Det återstår att se om spanjoren är aktuell för spel i onsdagens Champions League-premiär mot Napoli eller om ligamatchen mot Wolverhampton nästa helg blir comebackmatchen.

Klopp konstaterade att Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain är borta ett bra tag till men kunde ge tydligare besked om Ibrahima Konate.

– Ibou är nog tillbaka i träning kring landslagsuppehållet.

Landslagsuppehållet är sista helgen i september.

Den unge högerbacken Calvin Ramsay har problem med ryggen men enligt managern gör han ständiga framsteg och kommer allt närmare att kunna träna fullt med laget.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer