Fansen förenas i kampen mot vapenbrotten

Bild till nyheten Fansen förenas i kampen mot vapenbrotten
De tragiska dödskjutningarna av 22-årige Sam Miller, 28-årige Ashley Dale och nioåriga Oliva Pratt-Korbel har skakat om hela Merseyside. Under lördagens lunchderby gör Everton och Liverpool-fansen gemensam sak och manifesterar mot våldet och för att kunna gripa de skyldiga.

De Blues och Reds-supporters som kliver in på Goodison Park i morgon har enats om att sända ett budskap om solidaritet till offrens familjer och tillverkat banners med texten "Enough is Enough – Our City in Unity", gällande de dödsfall som skett i staden den senaste tiden. 

Supportergrupperna uppmanar samtidigt att alla som har information om gärningsmännen att träda fram och berätta för myndigheterna. 

I ett gemensamt pressmeddelande med Everton Fans´Forum skriver Spirit of Shankly:

"Vår stad har under de senaste veckorna skakats av vapen- och knivbrott, inklusive nioåriga Oliver Pratt-Korbels tragiska död. Det är dags för samhället – blått och rött – att enas igen. Om du vet något eller har någon information kring dåden, vänligen meddela myndigheterna. Att hålla tyst är inget alternativ.

"Som en markering av respekt för Olivia, hennes familj och alla som drabbats av vapen- och knivdåd i vår stad, ber vi alla supportrar att delta i en minuts applåd och sjunga 'Merseyside' när matchklockan når nio minuter på lördag. Enough is enough."

Detta starka budskap visar återigen att – trots den bittra supporterrivaliteten fansen – att grupperingarna ändå kan stå enade och fightas för Merseyside när det gäller som allra mest.

* Evertons och Liverpools ambassadörer Ian Snodin och Ian Rush visar sin respekt efter det tragiska mordet på nioåriga Olivia Pratt-Korbel i hennes eget hem för en vecka sedan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer