​Rapport: Carvalho hjälte på stopptid!

Bild till nyheten ​Rapport: Carvalho hjälte på stopptid!
Liverpool såg ut att gå mot ett oavgjort resultat mot Newcastle, men en hörna i matchens absoluta slutskede slutade med att Fabio Carvalho dunkade in 2-1 och säkrade tre poäng till The Reds.

De båda lagen bjöd på en tempohög matchinledning där Liverpool var hetast, men Newcastle var inte ofarliga i sina omställningsförsök.

Liverpool var pigga offensivt och hittade fina kombinationer - huvudsakligen på Luis Diaz kant - in i gästernas straffområde, men ledningsmålet uteblev.

Efter en dryg halvtimmes spel var det Liverpools tur att ställa om snabbt och en magisk djupledspassning gav Diaz ett jätteläge att öppna målskyttet efter att han rundat Pope i Newcastle-målet, men skottet gick utanför.

I den 38:e minuten presenterade sig Alexander Isak för sina nya supportrar genom att skjuta upp sitt lag i ledningen. Liverpoolförsvaret var helt osynkat med Fabinho och Jordan Henderson längst ned i backlinjen, något gästernas Sean Longstaff utnyttjade genom att frispela Isak som dunkade bollen förbi Alisson.

0-1:

Liverpool hade sina chanser i början av matchen men som så många gånger förr tvingades de konstatera att de låg under när de vandrade ut till omklädningsrummet för pausvila.

Alexander Isak såg ut att ha dubblat Newcastles ledning tio minuter in i den andra halvleken efter en fin aktion där han dribblade bort både Andy Robertson och Joe Gomez och placerade bollen i nät, men målet dömdes bort för offside.

Efter en timmes spel kom kvitteringen för The Reds! Ett snabbt anfall som startade längst bak hos Alisson slutade med en passning snett inåt bakåt av Salah mot en framrusande Firmino som med ett välplacerat avslut gjorde 1-1.

1-1:

Med tjugo minuter kvar av matchen gjorde Jürgen Klopp sina första byten: Jordan Henderson, Andy Robertson och Trent Alexander-Arnold fick lämna plats för James Milner, Kostas Tsimikas och Fabio Carvalho.

Newcastle föll hem med hela laget för att försvara sin poäng och slutet av matchen handlade enbart om Liverpools försök att hitta ett segermål. Det såg länge ut som att gästerna skulle lyckas hålla tätt, men med vad som i princip blev matchens sista spark dunkade inhopparen Carvalho in 2-1 från nära håll efter en tilltrasslad situation till följd av en hörna från höger.

2-1:

Andre Marriner blåste av direkt efter avspark och Liverpoolspelarna kunde fira andra raka trepoängaren!

Premier League

Liverpool - Newcastle 2-1 (0-1)

Målen: 0-1: (38) Isak (Longstaff), 1-1: (61) Firmino (Salah), 2-1: (90+8) Carvalho

Domare: Andre Marriner