​Tangerade eller slog sju rekord

Bild till nyheten ​Tangerade eller slog sju rekord
Liverpools första ligaseger för säsongen blev en speciell sådan då de körde över Bournemouth med hela 9-0, ett resultat som tar sig in i historieböckerna.

Det blev en minnesvärd eftermiddag på Anfield när Liverpool pulveriserade "The Cherries" och säkrade säsongens första trepoängare i Premier League. De gjorde fem mål i första halvlek, fyra i den andra när sex olika spelare blev målskyttar och rekord slogs eller tangerades.

Tangerat rekord för största seger i Premier League-historien:

Liverpool är nu en del av 9-0-klubben i Premier League. Det är de största segersiffrorna i Premier Leagues historia, ett rekord som sattes först av Manchester United i mars 1995 när de slog Ipswich med samma siffror.

Leicester har också vunnit med 9-0, det gjorde de i en match mot Southampton 2019.

Klubbens största Premier League-seger:

Segern var Liverpools största någonsin i Premier League, den tidigare toppnoteringen var 7-0-segern mot Crystal Palace i december 2020.

Tangerade största ligasegern på Anfield:

The Reds har vunnit med 9-0 hemma på Anfield tidigare, men detta var innan högstaligan bytte skepnad till Premier League.

Matchen i fråga var mot Crystal Palace 1989 där Steve Nicol, Steve McMahon, Ian Rush, Gary Gillespie, Peter Beardsley, John Aldridge, John Barnes och Glenn Hysén nätade.

Utanför ligasammanhang har Liverpool vunnit med ännu större siffror på Anfield. I Cupvinnarcupen 1974 gjorde de hela elva mål mot Strömsgodset.

Tangerat klubbrekord för största ligaseger:

Segern var den största någonsin för Liverpool i Premier League, men sett till klubbens fullständiga historia i den engelska högstaligan har de vunnit med nio måls marginal tidigare.

1896 besegrades Rotherham Town med 10-1 och som tidigare nämnt besegrades Crystal Palace med 9-0 1989.

Fem mål innan paus för första gången på över 60 år:

Det var första gången Liverpool hittade nätet fem gånger i den första halvleken i en ligamatch sedan de gjorde det mot Brighton i september 1958.

Fem olika målskyttar i första halvlek:

Att fem spelare skriver in sig i målprotokollet innan pausvilan är mycket sällsynt. Mot Bournemouth hände det, när Luis Diaz, Harvey Elliott, Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino och Virgil van Dijk nätade, för andra gången i klubbens historia.

Första gången det hände var i en non-league-match mot Higher Walton i september 1892.

Firminos hattrick I assists:

Roberto Firmino var briljant mot Bournemouth och var involverad i fem mål med två gjorda och tre framspelningar.

De tre målgivande passningarna kom alla i den första halvleken och det är första gången en Liverpoolspelare gör hattrick i assist innan paus i någon turnering under Premier League-eran.

De två mål anfallaren gjorde innebär att han nu gjort 100 mål för Liverpool, den siffran nådde han på 331 framträdanden. Han är nu den 19:e spelaren som levererat en tresiffrig målproduktion för The Reds.