​Lånekollen: Clarkson segerskytt på frispark

Bild till nyheten ​Lånekollen: Clarkson segerskytt på frispark
Leighton Clarkson sköt hem tre poäng för Aberdeen genom en vacker frispark.

Skottland

Skotska Premiership

Mittfältaren Leighton Clarkson har fått en fin start på lånesejouren i Aberdeen och gjorde i helgen sitt andra mål på tre matcher. Vid ställningen 0-0 mot St Johnstone klev han fram och satte en frispark som skulle visa sig bli matchvinnande.

– Leighton är en kvalitetsspelare som rent tekniskt är helt fantastisk, sa manager Jim Goodwin efter matchen.

– Den frisparken var verkligen ren kvalitet. Man behöver sådan individuell briljans ibland.

– När man värvar den här typen av spelare så hoppas man få matchvinnare. Tekniskt vet man vad man får. Leighton är modig med boll, han spelar på små ytor och vill framåt. Det är vad vi vill se från våra mittfältare.

Se det vackra målet vid 1:50 i klippet nedan:

England

Championship

Rhys Williams spelade 90 minuter för Blackpool i en händelserik 3-3-match mot Burnley på Turf Moor.

Tyler Morton kom in från bänken i den 72:a minuten för Blackburn i en förlustmatch (3-0) mot Sheffield United.

League One

Ett steg ned i divisionssystemet spelade Conor Bradley 78 minuter för Bolton som åkte på en 2-0-förlust mot Sheffield Wednesday.

League Two

Ytterligare ett kliv ned fick Adam Lewis hoppa in för Newport County med fem minuter kvar mot Tranmere Rovers. Newport County vann med 2-1.

James Balagizi spelade 90 minuter för Crawley Town i en match mot AFC Wimbledon som de förlorade med 2-0.

Målvakten Vitezslav Jaros startade och spelade hela matchen för Stockport County som förlorade med 2-1 mot Mansfield Town.

FA-cupen

Marcelo Pitaluga hjälpte Macclesfield FC till en 4-2-seger mot Mossley.

Övrigt

Anderson Arroyo blev sittandes på bänken hela matchen när Alaves besegrade Mirandes i den spanska andradivisionen medan Billy Koumetio spelade 90 minuter när Austria Wienna besegrade Wolfsberger i österrikiska Bundesliga.