​Ser inte City som enda titelkonkurrenten

Bild till nyheten ​Ser inte City som enda titelkonkurrenten
Inför säsongen var det många som förutspådde ett nytt tvålagsrace mellan Liverpool och Manchester City om Premier League-titeln, men Mohamed Salah nämner ett tredje lag som han tror kan utmana.

Under de senaste åren har Liverpool och Manchester City varit på en egen nivå i Premier League vilket lett till att många tror att de blir de två lagen som gör upp om titeln även denna säsong.

De båda lagen har fått helt olika typer av inledning på säsongen. Medan Manchester City tagit två av två möjliga segrar har Liverpool störts av skadeproblem och endast lyckats få med sig två poäng på sina två första matcher.

Mohamed Salah har inför matchen mot Manchester United slagit fast att de inte har råd att halka efter särskilt mycket mer i tabellen, men det är inte bara Pep Guardiolas lag han tänker på.

– Det gäller nog inte bara mig, jag tror att alla känner att vi inte kan tappa poäng så här tidigt, säger anfallaren till Sky Sports.

– Man slåss med City, man slåss med Chelsea, två lag som inte tappar poäng så ofta. Vi måste bara fokusera på uppgiften och försöka att vinna matcher.

Chelsea hängde med i den absoluta toppen av tabellen under den första halvan av förra säsongen innan The Reds och Manchester City drog ifrån. Den här säsongen har de inlett med en seger mot Everton och ett kryss mot Tottenham.

För Liverpools del är det viktiga poäng som står på spel på Old Trafford på måndag. En förlust skulle innebära att de, om Guardiolas mannar slår Newcastle, redan efter tre omgångar är sju poäng bakom.

– Manchester United är alltid en speciell match för staden, för supportrarna, för alla runtom i världen, säger Salah.

– Det är nog de två största lagen i England sett till dess historia. Det är en speciell match för alla.

– Det skulle innebära en del press om vi skulle hamna sju poäng bakom City, men jag tycker att det är för tidigt att tänka på det. Vi behöver inte tänka i sådana banor nu.

– Vi inledde inte säsongen som vi hade hoppats, men det är en del av sporten. Vi måste reagera. Vi har tappat fyra poäng på två matcher, sådant kan hända. Jag tror att alla är taggade på säsongen, alla vill visa upp vår fotboll igen så jag tror bara att vi behöver jobba på.

– Vi kan inte förändra det som hänt så det gäller att fokusera på våra kommande matcher.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer